Cordyline ‘Burgundy Red Fountain’ (rode koolpalm)

  • Cordyline ‘Burgundy Red Fountain’ (rode koolpalm)

Presentatie

Een decoratieve toevoeging aan onze tuinen

Cordyline ‘Burgundy Red Fountain’, een variëteit van de cordyline australis (koolpalm), is een opvallende plant die de aandacht trekt met zijn smalle, gebogen bladeren in een prachtige, dieprode kleur. Deze plant komt oorspronkelijk ook uit Nieuw-Zeeland en biedt een spectaculaire visuele aantrekkingskracht in de tuinen van camping Les Jardins de La Pascalinette® en meer in het algemeen in de parken en landschappen van de zuidelijke Provence.

Cordyline ‘Burgundy Red Fountain’ onderscheidt zich door zijn elegante groeiwijze en zijn diepe, levendig gekleurde bladeren. De bladeren, die wel een meter lang kunnen worden, creëren een sierlijk waterval-effect dat een vleugje beweging en dynamiek toevoegt aan elke buitenruimte.

Elegant en makkelijk te verzorgen

Deze variant van de Cordyline is veelzijdig en niet veeleisend en doet het goed in allerlei omgevingen. Niettemin geeft hij de voorkeur aan goed doorlatende, zonnige gronden, maar kan ook groeien in lichte schaduw en gecontroleerde luchtvochtigheid. De plant kan goed tegen droogte en ook kou en daarmee is het een geweldige optie voor tuinders in verschillende klimaten.

Cordyline ‘Burgundy Red Fountain’ is ideaal voor het creëren van stoere accenten in perken, borders of ook in potten. Het levendige blad zorgt voor een opvallend contrast met de omringende planten en geeft een exotisch tintje aan elke tuin. Elegant en gedurfd kun je deze plant wel noemen en onze tuinmannen hebben hem uitgekozen om een ​​vleugje verfijning toe te voegen aan onze prachtige tuinen van de camping, een echte omgeving die perfect is voor jouw vakantie op de camping aan zee.

Identiteit

Latijnse naam :Cordyline 'Burgundy Red Fountain'
Familie :Agavaceae
Geslacht :Cordyline
Soort :Burgundi
Variety :Red Fountain
Color :Paars
Origin :Nieuw-Zeeland
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Staand
Hoogte :1 m
Bloeiend :Juni t/m augustus
Cordyline ‘Burgundy Red Fountain’ (rode koolpalm)

Wist je dat?

In Australië wordt de plant beschouwd als onkruid!