Cordyline australis (koolpalm)

  • Cordyline australis (koolpalm)

Presentatie

Kunstzinnig en elegant

De koolpalm, ook wel dracaena australis of ‘Nieuw-Zeelandse palm’ genoemd, is een spectaculaire plant afkomstig uit Nieuw-Zeeland en Australië. Wij vinden dat de plant heel goed past op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ®. Deze langzaam groeiende palm is overal terug te vinden aan de Côte d’Azur en staat vooral bekend om zijn elegante groeiwijze, zijn lange en smalle bladeren en zijn tropische aantrekkingskracht, waardoor hij een favoriet element is in vele tuinen en in de landschapsarchitectuur.

Cordyline australis onderscheidt zich door zijn unieke, dunne stam, bekroond met een plukje gebogen bladeren. De bladeren kunnen in kleur variëren, van heldergroen tot dieppaars, brons- en roodtinten. Deze tinten brengen een vleugje kleur en dynamiek in de massieven van de prachtige weelderige tuinen van de camping, waarin jij een geweldige vakantie in de Provence kunt meemaken.

Tropisch en exotisch

De veelzijdige en niet veeleisende koolpalm doet het zeer goed in onze regio in Zuid-Frankrijk met bijna 300 dagen per jaar zon! Je kunt deze plant vaak tegenkomen tijdens wandelingen in de Coins de Paradis® en we nodigen je dan ook van harte uit om daar eens een kijkje te nemen. De plant kan ook nog goed in de schaduw en houdt ook wel van wat luchtvochtigheid.

Verspreid over de camping valt de cordyline australis op door zijn kunstzinnige uitstraling en de paarse kleur van zijn bijzondere bladeren.

Deze winterharde plant is ook geschikt voor de teelt in potten en zorgt voor exotische accenten op terras, balkon of past ook prima binnenshuis.

Naast zijn esthetische aantrekkingskracht is de koolpalm ook goed voor het milieu door een leefgebied te bieden voor de plaatselijke fauna en bij te dragen aan de biodiversiteit. Nog een goed punt voor onze natuurcamping!

Identiteit

Latijnse naam :Cordyline australis
Familie :Agavaceae
Geslacht :Cordyline
Soort :australis
Color :Verschillend, afhankelijk van de soort
Origin :Nieuw-Zeeland
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Boom
Hoogte :5 tot 9 m
Bloeiend :Zomer
Cordyline australis (koolpalm)

Wist je dat?

In het Maori wordt de koolpalm ‘tï kouka’ genoemd, wat ‘een goed gevoel’ betekent.