Chinese roos

  • Chinese roos
  • Chinese roos

Presentatie

Een stralende en gulle plant

Als je het geluk hebt om naar 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette te komen in het ‘laagseizoen’, dat wil zeggen in mei/juni of september, zul je deze prachtige plant, ook wel bekend als de ‘Chinese roos’ in bloei zien. De Chinese hibiscusroos, die doet denken aan de kusten van Polynesië maar oorspronkelijk uit Oost-Azië komt, wordt nu in veel delen van de wereld gekweekt voor zijn prachtige verschijning en geneeskrachtige eigenschappen.

Deze prachtige en groenblijvende struik staat bekend om zijn grote, trompetvormige bloemen in heldere, levendige kleuren, variërend van lichtroze tot dieprood, wit en geel. De bloemen van de Chinese roos vallen op door hun exotische allure en opvallende schittering, waardoor ze een populaire keuze zijn voor tuinen, patio’s en zelfs ook voor interieurs. De uitbundige bloei staat prachtig op onze mooie natuurcamping!

Tropische plant met medicinale eigenschappen

Naast zijn visuele aantrekkingskracht, wordt de Chinese roos in veel traditionele culturen ook gebruikt voor medicinale doeleinden. De bloemen, bladeren en wortels van de plant worden vaak gebruikt om infusies en afkooksels te bereiden, die bekend staan om hun gezondheid bevorderende eigenschappen. Deze drankjes worden als verfrissend beschouwd en kunnen helpen om de bloeddruk te verlagen, de spijsvertering te verbeteren en het immuunsysteem te versterken.

Wat de teelt betreft, geeft de Chinese roze hibiscus de voorkeur aan een warm, zonnig klimaat zoals dat van ons mooie departement Var in de Provence, evenals goed gedraineerde en vruchtbare grond. Hij heeft ook regelmatig water nodig tijdens het actieve groeiseizoen en kan profiteren van licht snoeien om een compacte groei en een uitbundige bloei te bevorderen.

Identiteit

Latijnse naam :hibiscus rosa sinensis
Familie :malvaceae
Geslacht :hibiscus
Soort :Rosa
Color :Rood, roze, geel, oranje
Subspecies :Sinensis
Origin :China, Zuidoost-Azië
Gebladerte :Bladhoudend, onder de 10 graden bladverliezend
Port :Meerjarig, struikachtige groei
Hoogte :1 tot 3 m
Bloeiend :Mei, juni, september
Chinese roos

Wist je dat?

In Azië gebruikt men geregeld de Chinese roos om ontstekingen, brandwonden en insectenbeten te behandelen.