Abessijnse bananenboom

  • Abessijnse bananenboom
  • Abessijnse bananenboom
  • Abessijnse bananenboom

Presentatie

Hmmm… bananen!

De Abessijnse rode bananenboom heeft grote, lange groene tot paarse bladeren die voor een tropische sfeer zorgen. Deze prachtige en imposante bananenboom komt oorspronkelijk uit tropisch Afrika (Angola en Ethiopië) en wordt ook wel een “valse bananenboom” genoemd, hij bloeit maar één keer en sterft dan af.

Oh nee! Nou ja toch wel. Maar… er groeien in de korte levenstijd wel kleine bananen aan de boom. Die zijn echter niet geschikt voor consumptie! Houd er rekening mee dat de fruitproductie pas na 4 of 5 jaar teelt optreedt en het einde van het leven van de plant aangeeft.

Mooi en fris!

Deze grote vaste plant is er voornamelijk voor de sier, Ze houdt van het Provençaalse klimaat en geniet daarom vooral van haar aanwezigheid op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette®!

De bananenboom heeft strikt genomen geen stam; het is de superpositie van de stengel van elk blad (de bladstelen) die de basis vormt. Het is dus geen boom maar een gigantisch gras dat op onze breedtegraden tussen de 3 en 4 meter hoog kan worden!

De groenblijvende bladeren zijn peddelvormig. Ze hebben enorme afmetingen, aangezien ze tussen de 1 en 3 meter lang kunnen zijn!

De esthetiek komt ook tot uiting in de kleuren, aangezien het heldergroene, paars getinte blad prachtig contrasteert met de rode centrale nerf.

Net als vaste planten zijn bananenbomen in de winter inactief: hun bovengrondse delen drogen uit en sterven af. Maar zodra de camping in april de deuren weer opent, staat de bananenboom klaar om zich van zijn mooiste kant te laten zien!

Als je een plantenliefhebber bent, volg dan een rondleiding op ons botanische pad Décou’Verte ®! Het is in de Levant-tuin (nr. 22 op de botanische wandelkaart) waar je de Abessijnse paarse bananenboom vindt. Goede wandeling!

Identiteit

Latijnse naam :Ensete ventricosum ‘Maurelii’
Familie :musaceae
Geslacht :Ensete
Soort :ventricosum
Color :Groene en purperen bladeren, witte of roze bloemen
Subspecies :Maurelii
Gebladerte :stevig
Port :Lijkt op een kleine boom
Hoogte :3 tot 4 m
Bloeiend :Vanaf april
Abessijnse bananenboom

Wist je dat?

We hebben zelfs bananenbomen op de camping! Dus een vakantie is de Var is … een exotische vakantie!