Rode hibiscus

  • Rode hibiscus

Presentatie

Een geweldige plant in het midden van onze tuinen

De rode hibiscus, ook wel moerashibiscus of kaasjeskruidroos genoemd, is een spectaculaire plant die een vleugje levendigheid en kleur toevoegt aan de 4-sterrencamping aan zee Jardins de La Pascalinette® in de Provence. Deze plantensoort komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en schittert met zijn grote, komvormige, felgekleurde bloemen die de hele zomer bloeien. Een weldaad voor onze vakantiegangers die tijdens hun verblijf op de camping volop kunnen genieten van de prachtige bloei!

Deze plant is gemakkelijk te kweken en in staat om lokale dieren in het wild aan te trekken, met name vlinders en kolibries. De plant is daarom ook zo geliefd op onze ecologisch verantwoorde natuurcamping die er zorg voor draagt ​​het milieu te beschermen. Of het nu in bedden, borders of in potten op het terras is, deze plant biedt een explosie van kleur en leven aan elke buitenruimte.

Meerdere geneeskrachtige toepassingen

Naast zijn schoonheid wordt er ook gezegd dat deze plant door indianen werd gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. De wortels van de moerashibiscus werden vaak gebruikt om keelproblemen en hoest te behandelen, terwijl van de bladeren kompressen werden gemaakt om huidontstekingen te verzachten. Dit traditionele gebruik getuigt van het belang van de natuur in voorouderlijke geneeswijzen.

De hibiscus moscheutos belichaamt de schoonheid, diversiteit en bruikbaarheid van flora. Met zijn oogverblindende bloemen blijft hij een tuinfavoriet en een bron van inspiratie voor natuurliefhebbers in binnen- en buitenland.

Identiteit

Latijnse naam :Hibiscus moscheutos ou Hibiscus palustris
Familie :Malvaceae
Geslacht :Hibiscus
Soort :moscheutos
Color :Lichtgroen blad / roze bloemen
Origin :Verenigde Staten van Amerika
Gebladerte :Bladverliezend
Port :Onregelmatig, struikgewas
Hoogte :1,50 m
Bloeiend :Juli, augustus, september
Rode hibiscus

Wist je dat?

De plant is een neef van kaasjeskruid en stokrozen en wordt ook wel moerashibiscus genoemd.