Camping aan de kust in Hyères

Stranden voor iedereen op enkele minuten loopafstand van de camping

Meer dan genoeg om als gezin of ook alleen volop te genieten van het zwemmen in de Middellandse Zee.

Onze 4-sterren camping ligt inderdaad dicht bij de stranden van de Côte d’Azur, maar er is meer! De enorme stranden van de stad Hyères liggen namelijk ook vlak bij de camping! Na een ritje van slechts zo’n tien minuten kan je ook hier genieten van uitgestrekte stranden. Of je nou met je gezin bent, met vrienden of je zoekt allerlei watersporten, op de stranden van Hyères in Zuid-Frankrijk ga je het allemaal vinden!

Bezoek de Îles d’Or aan de Côte d’Azur
Duikplekken in de Provence, Côte d’Azur

Hyères, een geweldige plek om te watersporten

Het strand van La Badine bijvoorbeeld, is ideaal voor gezinnen met kinderen vanwege het ondiepe water langs de kust. Zo kunnen de kleintjes veilig kennis maken met de waterpret in zee, uiteraard onder toezicht van een volwassene. Wil je wat meer actie, dan is het strand van Almanarre een perfecte plek; hier kun je goed oefenen met windsurfen, kitesurfen of elke andere watersport!

Ongerepte stranden in Zuid-Frankrijk
Duiken in Zuid-Frankrijk

Ontdek het fantastische landschap van het schiereiland Île de Giens

Het 5 kilometer lange en smalle zandstrand dat langs de zoutweg loopt, ligt aan een beschermde baai dat een geologische zeldzaamheid is. Met zijn dubbele tombolo – een kenmerkende kustlijn die wordt gevormd door een dijk van kiezels of zand, afhankelijk van het vasteland erachter – is het schiereiland van Giens een uniek fenomeen.

Vogelaars zullen ook blij zijn te horen dat de zoutpannen tussen de Route du Sel en La Capte de thuisbasis zijn van een grote verscheidenheid aan vogels, zoals reigers, bergeenden, kluten, zilverreigers en aalscholver. En ook een grote kolonie roze flamingo’s die je al van veraf kunt herkennen.

Uitzicht op de Îles d’Or vanuit Hyères
Natuurlijke baai in Giens in de Provence

Ook een bezoek meer dan waard tijdens je verblijf in de Provence, is de zeebodem van de Îles d’Or.

Hebben jij en je kinderen nog nooit gedoken? Ben je benieuwd naar wat zich onder water allemaal afspeelt en leeft? Kom dan bij ons duiklessen nemen onder toezicht van gediplomeerde instructeurs. In het grote zwembad van de camping worden duiklessen voor zowel volwassenen als kinderen gegeven om iedereen zo de mogelijkheid te bieden de basisregels van het duiken bij te kunnen brengen. Daarna kun je dan gaan duiken rond Port-Cros of Porquerolles en de zee verkennen. De onderwaterpaden van bijvoorbeeld Rayol of de archeologisch interessante paden van de Tour Fondue en Olbia of zelfs die van La Londe kun je dan met eigen ogen bekijken en bewonderen! In de rubriek ‘Nos Coins de Paradis ®’ vind je alle waterlopen die je in de regio kunt verkennen, evenals een zeer uitgebreide lijst van bezienswaardige duikplekken.

Waarom liever naar een camping aan zee in de Provence ?

De regio rondom de camping biedt een enorme diversiteit aan landschappen: van ongerepte stranden, groen begroeide bergen en heuvels, het Provençaalse platteland… Hier is voor elk wat wils en gaat iedereen een heerlijke vakantie doorbrengen. En dat onder het genot van het getsjirp van de krekels!

In dit artikel kun je lezen wat het verschil is tussen kamperen aan de kust en kamperen aan zee en dan begrijp je ook dat camping Les Jardins de La Pascalinette, die precies tussen Hyères en Le Lavandou ligt, in de beste categorie valt! 😉

Dus tot heel snel op onze prachtige 4 sterrencamping aan de kust in Zuid-Frankrijk