Gamander

  • Gamander

Presentatie

Een veelzijdige en elegante mediterrane plant

Germander Teucrium Fruticans, ook bekend als Garmander-struik, is een plant afkomstig uit het Middellandse Zeegebied waar je ook onze Nos Coins de Paradis® vindt.

De plant staat bekend om zijn schoonheid en veelzijdigheid en op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® vooral ook vanwege zijn zilveren bladeren en blauwpaarse bloemen. En omdat hij het hele jaar door een vleugje elegantie in onze tuinen brengt.

Deze groenblijvende plant staat daarnaast bekend om zijn sterke karakter en gemak in onderhoud en onderhoudsgemak. Hij verdraagt ​​arme, droge grond en wind- en zoutomstandigheden goed, waardoor hij een ideale keuze is voor kusttuinen zoals op onze camping aan zee en gebieden die gevoelig zijn voor droogte.

Mooi, nuttig en milieuvriendelijk

De Garmander Teucrium Fruticans ziet er niet alleen mooi uit. Het heeft ook geneeskrachtige en aromatische eigenschappen. De bladeren van deze plant worden traditioneel in de kruidengeneeskunde gebruikt vanwege hun antiseptische, tonische en plas bevorderende eigenschappen. Bovendien maakt hun subtiele geur ze een geweldige aanvulling op kruidentuinen.

Bovendien biedt de Garmander Teucrium Fruticans een aantrekkelijk leefgebied voor de plaatselijke fauna. De bloemen trekken bijen en vlinders aan, terwijl het dichte gebladerte onderdak biedt aan kleine dieren en vogels. Perfect voor een beschermgebied voor vogels (refuge LPO)!

Identiteit

Latijnse naam :Teucrium Fruticans
Familie :Lamiacées
Color :Blauw-grijs
Origin :Middellandse Zeegebied
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Struik
Hoogte :Tot 2 m
Bloeiend :Maart t/m september
Gamander

Wist je dat?

Etymologisch gezien is Teucrium de Latijnse naam van een Trojaanse prins die naar verluidt als eerste de geneeskrachtige eigenschappen van de struik ontdekte.