Lampenpoetser (callistemon)

  • Lampenpoetser (callistemon)
  • Lampenpoetser (callistemon)
  • Lampenpoetser (callistemon)
  • Lampenpoetser (callistemon)

Presentatie

Prachtige rode veren

Callistemon, beter bekend als ‘lampenpoetser’, wordt veelvuldig aangetroffen in Australië en Nieuw-Caledonië.

Callistemon ‘Hannah Ray’ is een boeiende variëteit van de flessenboom. Met zijn smalle bladeren en trossen vol met levendige rode bloemen die op borstels lijken, biedt deze plant een unieke visuele aantrekkingskracht in tuinen en landschappen.

De naam ‘Hannah Ray’ verwijst naar het bijzonder sierlijke blad en de elegante vorm van de hangende takken, waardoor een slank en sierlijk silhouet ontstaat.

Deze variant wordt gewaardeerd om het weinige onderhoud dat nodig is, het goed tegen de droogte kunnen het vermogen om vogels en vlinders aan te trekken. En dat is een belangrijke troef voor een natuur- en ecologisch verantwoorde camping zoals wij! 😉

Of het nu als centraal punt in een siertuin is of als decoratief element in een stedelijke omgeving, Callistemon ‘Hannah Ray’ brengt een vleugje exotisme en levendige kleuren in elke omgeving.

Voor je voorjaarsvakantie op de camping

Deze plant groeit in een gematigde streken en bloeit voornamelijk tussen maart en juli, en af ​​en toe gedurende de rest van het jaar. Je gaat de callistemon dus zeker in bloei zien tijdens je vakantie op 4-sterrencampng Les Jardins de La Pascalinette®. In het voorseizoen tijdens de lente is het hier erg mooi, nog niet erg warm en er zijn veel minder mensen!).

De plant wordt gebruikt om bepaalde staanplaatsen van elkaar af te scheiden en je vindt hem vooral op ‘Place de la Pascalinette’ (nr. 1 op de botanische routekaart).

Identiteit

Latijnse naam :callistemon viminalis
Familie :Myrtaceae
Geslacht :callistemon
Soort :viminalis
Color :Rood, rose
Subspecies :rosidae
Origin :Australie
Gebladerte :Gekartelde bladeren
Port :Boom
Hoogte :4 tot 8 m
Bloeiend :Maart tot juli
Lampenpoetser (callistemon)

Wist je dat?

Callistemon komt van het Griekse ‘kallos’ voor schooonheid en ‘stemon’, wat meeldraad betekent.