Lantana Camara (wisselbloem of verkleurbloem)

  • Lantana Camara (wisselbloem of verkleurbloem)

Presentatie

Een spectaculaire schoonheid

In de zonnige regio’s van Zuid-Frankrijk toont een bijzondere plant zijn oogverblindende kleuren: de Lantana Camara. Deze van oorsprong tropische plant uit Amerika heeft zich perfect aangepast aan het mediterrane klimaat en fleurt tuinen, parken en bermen op met haar levendige bloemen, maar ook de paden van onze prachtige natuurcamping met 4 sterren, Les Jardins de La Pascalinette ®.

De Lantana Camara, vaak kortweg Lantana genoemd, onderscheidt zich door haar boeketten met veelkleurige bloemen die het hele jaar door bloeien in streken met een zacht klimaat, zoals de Provence. De compacte bloeiwijzen, variërend van roze en geel tot rood en oranje, bieden een prachtig spektakel voor het oog en trekken vlinders en bijen aan op zoek naar nectar.

Gemakkelijk in onderhoud, pas op voor verwildering

Naast haar bloemige schoonheid staat de Lantana Camara ook bekend om haar winterhardheid en haar vermogen om te bloeien in zeer verschillende omstandigheden. De plant is bestand tegen hitte en droogte, vereist weinig onderhoud en past zich gemakkelijk aan arme gronden aan, waardoor het een populaire keuze is voor toepassing in groenvoorziening in Zuid-Frankrijk en voor milieuvriendelijke tuinen die niet veel water nodig hebben.

Ondanks zijn vele kwaliteiten wordt Lantana Camara in sommige gebieden echter als onkruid beschouwd, vanwege zijn neiging om zich zeer snel te verspreiden en te concurreren met inheemse soorten. Hoewel zijn aanwezigheid dus een welkom kleuraccent met zich meebrengt, is het essentieel om de groei ervan strak in de gaten te houden en de verspreiding ervan in fragiele ecosystemen te beperken.

Identiteit

Latijnse naam :Lantana Camara
Familie :Verbenaceae
Geslacht :Lantana
Soort :camara
Color :Veelkleurig, rood en geel, roze en geel, lila en wit
Origin :Mexico, tropisch Amerika
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Struikachtig
Hoogte :65 cm
Bloeiend :Van juli t/m oktober
Lantana Camara (wisselbloem of verkleurbloem)

Wist je dat?

De plant wordt ook wel ‘gouden mand’ genoemd.