Sterjasmijn

  • Sterjasmijn

Presentatie

De oogverblindende ster van Les Jardins de la Pascalinette®

Sterjasmijn is een betoverende klimplant die beelden oproept van geurende tuinen en sterrennachten. Deze inheemse plant uit Azië met zijn witte bloemen met sterren wordt gewaardeerd om zijn schoonheid en betoverende geur. Natuurlijk vind je deze plant in onze tuinen, in het hart van bijzondere plantenwereld die als kader dient voor onze natuurcamping.

Maar wist je dat Sterjasmijn ook een speciale plaats heeft in de geschiedenis en cultuur? Een beroemde anekdote vertelt dat in het oude China adellijke vrouwen hun haar parfumeerden met jasmijnbloemen om de aandacht van hun minnaars te trekken. Zo is jasmijn in veel Aziatische culturen een symbool van schoonheid en liefde geworden.

Symbolisch en nuttig

In de bloementaal wordt sterjasmijn vaak geassocieerd met zuiverheid, gratie en eeuwige liefde. Op bruiloften wordt ze vaak gebruikt in bloemdecoraties en bruidsboeketten als symbool voor romantiek en trouw. Maar dat is nog niet alles. Sterjasmijn heeft ook geneeskrachtige eigenschappen.

In de traditionele Chinese geneeskunde worden de bloemen gebruikt om de zenuwen te kalmeren, stress te verlichten en een goede nachtrust te bevorderen. Dat heb je gelukkig niet nodig tijdens je verblijf op onze camping aan zee, dat garanderen we je!

Identiteit

Latijnse naam :Trachelospermum jasminoides
Familie :Apocynaceae
Soort :Jasminoides
Color :Witte bloemen, crème tot geel
Origin :Azië
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Klimplant
Hoogte :3,50 m
Bloeiend :Juni tot en met augustus
Sterjasmijn

Wist je dat?

De etherische olie van de jasmijnplant wordt gebruikt als antioxydant, antirimpel en antibacterieel middel bij acné