Smalbladige filaire

  • Smalbladige filaire

Presentatie

Discreter dan de olijfboom en ook rustieker en zuiniger

Dacht je dat je alles wist over struiken? Denk er nog maar eens over na! Op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ® in de Provence, vind je een struik die het spel van discretie speelt met een aangeboren talent. Deze struik komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en is ongelooflijk onbekend, zelfs onder de meest ervaren tuinliefhebbers. Maar vergis je niet, achter zijn ogenschijnlijke bescheidenheid schuilt een persoonlijkheid vol verrassingen!

Stel je voor dat je langs ons Décou’Verte®-pad loopt, op zoek naar de meest spectaculaire soorten. En dan, in de bocht van het pad, sta je opeens oog in oog met Phillyrea angustifolia. Met zijn smalle bladeren en kleine, onopvallende bloemen lijkt deze struik bijna op te gaan in het landschap, als een kameleon. Maar laat je niet misleiden door zijn bescheiden uiterlijk! De Phillyrea angustifolia heeft meer dan één truc achter de hand!

De verborgen ster van de tuin

Naast zijn vermogen om op te gaan in de omgeving, heeft Phillyrea angustifolia nog andere verrassingen in petto voor degenen die de tijd nemen om deze plant te ontdekken. Wist je bijvoorbeeld dat deze struik bessen produceert die een ware traktatie zijn voor vogels? (En pas op: niet voor mensen!). En dat is nog niet alles! Phillyrea angustifolia staat ook bekend om zijn weerstand tegen ziekten en plagen, waardoor het een ideale keuze is voor onze toch al zo drukke tuiniers!

De verfijnde, geurige en zoete bloemen worden gevormd door kleine witte trossen.

Kortom, onderschat de Phillyrea angustifolia nooit! Met zijn bescheiden uiterlijk en vele verborgen verrassingen kan deze weinig bekende struik een uitstekend alternatief zijn voor de olijfboom!

Identiteit

Latijnse naam :Phillyrea angustifolia
Familie :Oleaceae
Geslacht :Phillyrea
Soort :Angustifolia
Color :Donkergroen blad, asgrauw aan de bovenkant, lichter aan de onderkant
Origin :Middellandse Zeegebied
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Heester
Hoogte :3 m
Bloeiend :Voorjaar
Smalbladige filaire