Phormium tenax pink stripe (Nieuw Zeelands vlas)

  • Phormium tenax pink stripe (Nieuw Zeelands vlas)

Presentatie

De bekende schoonheid van Phormium, met een extra streepje

In de sierplantenwereld valt Phormium tenax Pink Stripe op door zijn gestreepte elegantie en onweerstaanbare aantrekkingskracht. Net als de andere Phormium-planten die je op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® aantreft, komt hij oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland. Deze specifieke variant van de Phormium fascineert onze bezoekers met zijn lange, smalle bladeren versierd met opvallende roze strepen.

Deze plant, die er zowel erg mooi uitziet en ook nog sterk is, is een ideale keuze voor tuinen die op zoek zijn naar karakter en duurzaamheid. Ideaal voor een ecologisch verantwoorde camping als die van ons! De felroze gestreepte bladeren voegen levendige kleuren toe aan elke tuin en groenvoorziening en zorgt voor een opvallend contrast met het weelderige groen van de omringende vegetatie. Bovendien staat deze plant bekend om zijn winterhardheid en kan hij overleven in verschillende omstandigheden, waaronder arme grond en veel zon.

Design en schoonheid

Naast zijn visuele schoonheid biedt Phormium tenax Pink Stripe ook een elegante architectonische structuur die het ontwerp van een tuin verrijkt. Met de rechtopstaande, zwaardvormige bladeren zorgt deze plant voor een indrukwekkende en dynamische vorm die meteen opvalt en vorm geeft aan ruimtes. Of het nu in bedden, borders of sierpotten wordt geplant, de Phormium tenax Pink Stripe voegt een eigen vorm en dimensie toe aan elke omgeving.

Een ander groot voordeel van Phormium tenax Pink Stripe is het onderhoudsgemak.

Deze plant heeft weinig verzorging nodig als hij eenmaal is geplant, kan goed tegen droogte en is resistent tegen ziekten en plagen.

Of het nu gaat om het fraaie uiterlijk of de sterkte van de plant, de Phormium tenax Pink Stripe is een perfecte keuze voor wie op zoek is naar een opmerkelijke plant om zijn tuin op te fleuren en te verrijken.

Identiteit

Latijnse naam :Phormium tenax
Familie :Agavaceae
Geslacht :Phormium
Soort :Tenax
Variety :Pink Stripe®
Color :Groen brons bruin, gestreept, met roze strepen
Origin :Nieuw Zeeland
Gebladerte :Groenblijvend
Port :Meerjarig – rechtopstaande struik
Hoogte :1,70 m
Bloeiend :Juni juli
Phormium tenax pink stripe (Nieuw Zeelands vlas)

Wist je dat?

De plant maak ook deel uit van de grote familie van Nieuw-Zeelands vlas.