Kaapse kamperfoelie

  • Kaapse kamperfoelie
  • Kaapse kamperfoelie
  • Kaapse kamperfoelie

Presentatie

Ideale plant voor onze omgeving

De Kaapse Bignone (of Kaapse Kamperfoelie) wordt gebruikt als bloeiende haag vanwege de spectaculaire lange bloei van de lente tot de herfst.

Oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Afrika en het zuiden van Mozambique, zijn Kaapse kamperfoelies niet erg winterhard van aard. Dit is de reden waarom de kamperfoelie van de 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® zich goed voelen in onze omgeving in Zuid-Franbkrijk. En ze weten ons goed te verbazen met de bloei van hun lange, buisvormige bloemen in trossen, op hun takken met kleine groene bladeren. De Kaapse kamperfoelie houdt van de zon en de hitte en verdraagt goed de ​​zomerdroogte. En, dat moeten we natuurlijk gewoon toegeven, past weer goed bij onze tuinders past. De plant heeft uiteindelijk relatief weinig onderhoud nodig!

Door af en toe snoeien (gemiddeld één keer per jaar) wordt het een prachtige bossige en bloeiende struik waarin vogels zich helemaal thuisvoelen: ideaal dus voor een vogelbeschermplaats zoals wij, toch?

Onze natuurlijke en ecologisch verantwoorde camping is er vooral dol op, omdat deze kleine struik zeer veel nectar produceert, wat veel insecten (bijen en vlinders) en kleine dieren (vooral vogels) naar de camping toetrekt.

Dankzij de lange bloeiperiode, die loopt van de lente tot de herfst, kunnen al onze vakantiegangers ervan genieten tijdens hun verblijf op de camping in de Provence.

De plant wordt ook wel Trompet van Jericho genoemd en kan 3 tot 8 meter hoog worden.

De geneeskrachtige eigenschappen van de Kaapse kamperfoelie

Traditioneel werd het gebruikt voor zijn koortswerende eigenschappen en om dysenterie effectief te bestrijden.

De trompetten van Jericho zijn bijzonder decoratief en je vindt ze overal op de camping.

Vraag bij de receptie naar de plattegrond van het Décou’Verte pad om de verschillende plantensoorten op het botanische parcours van de camping te vinden.

Identiteit

Latijnse naam :Tecomaria capensis
Familie :bignoniaceae
Geslacht :Tecomaria
Soort :capensis
Color :Fel oranje of gele bloemen
Origin :Zuid-Afrika en de regio de Kaap
Gebladerte :bladhoudend
Port :Struik
Hoogte :2 tot 4 m
Bloeiend :Juli t/m november
Kaapse kamperfoelie

Wist je dat?

In het verleden werd de plant gebruikt om koorts en dysenterie te bestrijden.