Hibiscus Coccineus

  • Hibiscus Coccineus

Presentatie

De felrode bloem van de tuin

De hibiscus coccineus of scarlet hibiscus, Texas Star, scarlet hibiscus of minder vaak gebruik Summer Poinsettia… hoe we deze plant ook noemen, hij brengt heldere kleuren en levendigheid in onze tuinen en is op zich al een spektakel om te zien!

Deze oogverblindende bloem, afkomstig uit Noord-Amerika, net als zijn zuster hibiscus moscheutos, onderscheidt zich door zijn grote felrode bloemen en gekartelde bladeren.

Op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ® zijn we dol op deze plant, vanwege het exotische uiterlijk dat zo goed past in onze bijzondere plantenwereld. Ook al is het een plant die geregeld water nodig heeft (zoals trouwens alle hibiscussen), koesteren we hem en bewonderen we zijn prachtige en kortstondige schoonheid.

Een ongekende aantrekkingskracht

Naast de bloemenpracht is de hibiscus coccineus ook de hoofdpersoon van grappige verhalen die tuiniers en natuurliefhebbers door de eeuwen heen hebben verwonderd. Eén zo’n verhaal gaat over een enthousiaste tuinier die, nadat hij een hibiscus coccineus in zijn tuin had geplant, tot zijn verbazing zag dat de plant niet alleen vlinders en kolibries aantrok, maar ook nieuwsgierige buren die de oogverblindende schoonheid wilden bewonderen. Dit verhaal illustreert het vermogen van de hibiscus coccineus om een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit te oefenen op iedereen die hem tegenkomt.

Een andere grappige anekdote gaat over een groep vrienden die een wedstrijd organiseerde, om te zien wie de grootste en weelderigste hibiscus coccineus kon kweken. Iedereen streed met elkaar in vindingrijkheid en zorg om hun planten tot indrukwekkende hoogten te zien groeien, waardoor een vriendelijke en vermakelijke wedstrijd ontstond die hen nog dichter bij de natuur bracht. De geschiedenis vertelt ons niet hoe groot de winnende plant uiteindelijk werd.

En op de camping heeft de hisbisus altijd een plek naar keuze, of het nu op de terrassen van onze stacaravans is of in de paden van de camping!

Identiteit

Latijnse naam :Hibiscus Coccineus
Familie :Malvaceae
Geslacht :Hibiscus
Soort :Coccineus
Color :Groen blad, helder, eindigend geel / rode tot dieprode en rood-roze bloemen.
Origin :Noord-Amerika
Gebladerte :Bladverliezend
Port :Onregelmatig, struikgewas
Hoogte :1,75 m
Bloeiend :Juli, augustus, september
Hibiscus Coccineus