Breedbladige filaire

  • Breedbladige filaire

Presentatie

Vroeger bekend als Phillyrea latifolia

Deze struik komt oorspronkelijk uit het Middellandse-Zeegebied en heeft geen gebrek aan karakter met zijn donkergroene, glanzende bladeren die uitstekend bestand zijn tegen droogte, hitte en zeewater.

En dat past natuurlijk prima bij de behoeften van je favoriete camping aan zee: Les Jardins de La Pascalinette® gelegen in nabij Hyères aan de Côtes d’Azur!

De plant is ongelooflijk winterhard, onderhoudsarm en of je nu droge, rotsachtige of zelfs een beetje kleigrond hebt, deze heester doet het goed onder vrijwel alle omstandigheden. Bovendien verdraagt ​​de plant de droogte goed, waardoor het een ideale keuze is voor diegenen die liever meer tijd besteden aan het drinken van ijsthee in de mediterrane zon dan aan eindeloos tuinieren.

Robuust en vergt weinig onderhoud

Een opmerkelijk alternatief ter vervanging van de bekende buxus is de keuze voor Phillyrea latifolia. Het biedt de mogelijkheid om eenvoudig in elke gewenste vorm te worden gesnoeid en kan als haag worden gebruikt. Deze soort is, net als buxus, behoorlijk goed bestand tegen kou en heeft een opmerkelijke levensduur. Door zijn gematigde groei is hij geschikt voor verschillende soorten tuinen. Bovendien is de plant niet gevoelig voor bepaalde ziekten, waardoor het een veilige en betrouwbare keuze is voor het verfraaien van een buitenruimte.

Het is om al deze redenen dat onze teams van tuiniers ervoor hebben gekozen om onze prachtige tuinen te versieren met deze discrete struik die een natuurlijke charme bezit.

Ondanks de vele voordelen blijft Phillyrea latifolia vaak een verborgen ster in de plantenwereld en is de plant zelfs onbekend voor de meest ervaren tuiniers. Maar als je hem eenmaal een kans geeft, blijkt deze struik een echte aanwinst voor iedere buitenruimte.

Identiteit

Latijnse naam :Phillyrea latifolia
Familie :Oleaceae
Geslacht :Phillyrea
Soort :Latifolia
Color :Donkergroene bladeren
Origin :Middellandse Zeegebied
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Boom/struik
Hoogte :6 m
Bloeiend :Voorjaar
Breedbladige filaire

Wist je dat?

Phillyrea latifolia heeft onder tuinders een onbekende reputatie als ‘antistressplant’.