Blauwzwenkgras

  • Blauwzwenkgras

Presentatie

Een natuurlijke elegantie

Niet iedereen kan zomaar beweren een uitzonderlijke tuin te hebben. En om een dergelijke mate van esthetische aantrekkingskracht te bereiken, moet je vertrouwen op de zeer verstandige keuzes van je team van tuiniers! Met blauwzwenkgras, of Festuca glauca, zien de paden van de 4-camping Les Jardins de La Pascalinette ® in de Provence er absoluut een stuk frisser en sierlijker uit.

Dit siergras, afkomstig uit de bergachtige gebieden van Europa, werd gekozen voor zijn fijne, dichte gebladerte en opvallende zilverblauwe kleur! Door zijn unieke uiterlijk is het een essentieel element om kleur en vorm toe te voegen aan onze bloemperken.

Het hele jaar door een vleugje frisheid

Een ander voordeel van blauwzwenkgras is dat het zijn intens blauwe kleur het hele jaar door behoudt. In tegenstelling tot andere planten, die hun glans kunnen verliezen in de warmere maanden, behoudt dit gras zijn levendige tint, waardoor het een opvallend contrast vormt met andere omringende planten. Bovendien hoeft blauwzwenkgras weinig gesnoeid te worden, waardoor het een ideale keuze is voor wie op zoek is naar een onderhoudsarme plant.

Of hij nu in perken, borders of potten wordt geplant, deze mooie, niet veeleisende groenblijver blijft het hele jaar door mooi en voegt een vleugje frisheid toe aan zelfs de meest dorre landschappen, zoals mediterrane tuinen.

Compact, kleurrijk en grafisch, is het een vaste favoriet onder onze vakantiegangers!

Identiteit

Latijnse naam :Festuca glauca
Familie :Myrtaceae
Geslacht :Poaceae
Soort :Festuca
Variety :Glauca
Color :Blauw en zilvergrijs
Origin :Europa
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Kluitplant
Hoogte :4 m
Bloeiend :Eind juni
Blauwzwenkgras

Wist je dat?

Pas op, deze plant kan ademhalingsproblemen veroorzaken door z’n pollen.