Anisodontea capensis (Kaapse malva)

  • Anisodontea capensis (Kaapse malva)

Presentatie

Een charmante en landelijke sfeer

Anisodontea Capensis, ook wel bekend als Kaapse malva, is een opmerkelijke plant die oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt en een landelijk tintje en een explosie van kleur in tuinen brengt. Met zijn delicate bloemen en lange bloeiperiode is het een must-have geworden voor tuinliefhebbers die op zoek zijn naar charme en gemak in onderhoud. Omdat we op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ® houden van de verfijning van bepaalde zeer fraai vormgegeven planten, maar ook van de eenvoud van meer landelijke planten, verdient de Anisodontea capensis absoluut een plekje op ons botanische pad Décou’Verte ® .

Een van de opvallendste kenmerken van de Anisodontea capensis is de overvloedige en langdurige bloei, die in gunstige klimaten van de lente tot de herfst kan duren. Dit betekent dat al onze vakantiegangers, in zowel het voor-, hoog- als naseizoen, kunnen genieten van de mooie trechtervormige bloemen, meestal roze, mauve of wit van kleur. Deze bloemen steken sierlijk boven het donkergroene blad uit. Hun overvloed trekt ook bijen en vlinders aan, die een sprankje leven en opwinding toevoegen aan onze tuinen en een voorraadkast vormen voor onze kleine beschermelingen (LPO-opvangplek verplicht).

Een festival van felgekleurde bloemen

Naast haar bloemenpracht is Anisodontea Capensis ook een veelzijdige en winterharde plant. Deze plant kan goed tegen hitte en droogte en doet het daarom erg goed in de Provence, en in het bijzonder in ons prachtige departement de Var. Of hij nu in perken, borders of potten wordt geplant, deze plant voegt overal een vleugje kleur en charme toe aan elke (buiten)ruimte, en dat dus zelfs in de moeilijkste omstandigheden.

Een ander groot voordeel van Kaapse malva is het gemak in onderhoud. Deze plant vraagt weinig aandacht en wordt liever spaarzaam bewaterd, wat een groot voordeel is voor milieubewuste campings zoals die van ons,die hun waterverbruik willen beperken om het milieu en de natuurlijke hulpbronnen beter te beschermen.

Identiteit

Latijnse naam :Anisodontea capensis
Familie :Malvaceae
Geslacht :Anisodontea
Soort :Capensis
Color :Helderroze bloemen met rode strepen
Origin :Zuid-Afrika
Gebladerte :Semi-bladverliezend
Port :Half meerjarig en
Hoogte :1,20 m
Bloeiend :Van juli t/m oktober
Anisodontea capensis (Kaapse malva)

Wist je dat?

De plant staat ook bekend als Kaapse malva