Fietsen in de Provence door de Var

De Var in de Provence, een prachtige regio in Zuid-Frankrijk, biedt een paradijselijke omgeving voor liefhebbers van mountainbiken, terreinfietsen en afdalingen. Met adembenemende toertrips en geweldige fietstochten is het de ideale bestemming voor een sportieve vakantie, zelfs met het hele gezin. Of u nu houdt van uitdagende bergpaden of liever geniet van vlakke fietsroutes, de Var heeft voor ieder wat wils. Ontdek de ongerepte natuur, de schitterende stranden en het betoverende landschap door te fietsen door de Provence.

Fietsen langs de Côte d’Azur en over groene heuvels

Fietsen in de Var is een geschikte activiteit voor iedereen. Ook als u niet zo gecharmeerd bent van bergpaadjes en hoogteverschillen, kunt u namelijk heerlijk fietsen in deze regio. Een van de hoogtepunten is het prachtige verharde fietspad van zo’n 40 kilometer dat zich uitstrekt tussen Toulon en Le Lavandou en onderdeel is van de langeafstandsroute ‘V65’. Langs dit pad passeert u pittoreske plaatsen zoals La Garde, Le Pradet, Carqueiranne, Hyères, La Londe-les-Maures en Bormes-les-Mimosas. Het is de perfecte route om te genieten van de schilderachtige schoonheid van de kustlijn, terwijl u langs stranden, zoutpannen en wijngaarden fietst. Het is wel raadzaam om de route van tevoren uit te stippelen, aangezien enkele wegwijzers mogelijk ontbreken.

Voor degenen die graag wat meer natuur willen verkennen, biedt de Var ook een prachtige route van 32 kilometer lang. Deze route loopt voor 60% door een natuurgebied en voert van Le Lavandou naar Port-Grimaud. Onderweg komt u langs adembenemende plekken zoals Cavalière, Rayol-Canadel, Cavalaire en La Croix-Valmer. U komt verder nog meer prachtige stranden tegen en rijdt door het schitterende landschap van de Provence! Fietsen door deze schilderachtige omgeving is een onvergetelijke ervaring die u zeker niet wilt missen. Onze receptie kan u meer informatie geven over de verschillende fietsroutes nabij de camping.

Kom fietsen in Zuid-Frankrijk door de Var

Of u nu een fanatieke mountainbiker bent of gewoon op zoek bent naar ontspannen fietstochten in een prachtige omgeving, de Var is perfect voor iedereen. De regio is absoluut een waar paradijs voor fietsliefhebbers. Tijdens uw vakantie kunt u nieuwe routes ontdekken en genieten van de unieke schoonheid van de Var. Waarom zou u ook niet gewoon op de bonnefooi rondfietsen en verborgen pareltjes ontdekken? De kronkelende paden en schilderachtige wegen kunnen u leiden naar prachtige plekken die nog niet op de kaart staan. Het is een avontuurlijke manier om deze regio te verkennen en uw eigen fietsroute samen te stellen. Komt u fietsen in de Provence door de Var?

bicycle