Cycas du Japon

  • Cycas du Japon

Presentatie

Een erfenis uit het verleden

Deze Japanse vredespalm, ook bekend onder zijn wetenschappelijke naam Cycas revoluta, is een fascinerende, oeroude plant die een exotisch tintje aan onze tuinen geeft. Deze primitieve plant, afkomstig uit het zuiden van Japan, is een cycadus, een groep oeroude zaadplanten die al miljoenen jaren bestaan!

Op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ® houden we van de Japanse vredespalm, ook wel ‘smalbladige sagopalm’ genoemd, vanwege zijn unieke uiterlijk en fraaie vormgeving. Hij heeft een stevige, korte stam met daarop een kroon van taaie, glanzende bladeren die zich openen in een aantrekkelijk spiraalpatroon. Deze groenblijvende bladeren zijn donkergroen en stijf en voegen een vleugje tropische elegantie toe aan onze tuinen, maar pas op, de plant kan stekelig zijn! 😉

Een fossiele struik die nog altijd trendy is

Naast zijn aantrekkingskracht vanwege z’n verschijning, is de Japanse vredespalm een winterharde, niet veeleisende plant. Hij geeft de voorkeur aan goed doorlatende, zonnige grond, maar kan ook wat schaduw verdragen. De plant is ook droogteresistent, waardoor het een ideale keuze is voor de Côte d’Azur, waar de zomers heet en droog zijn.

De vredespalm wordt vaak gebruikt als sierplant in tuinen, parken en landschappen. Zijn exotische uiterlijk en het gemak in onderhoud, maken hem tot een populaire keuze voor wie op zoek is naar een tropisch tintje in de tuin.

Identiteit

Latijnse naam :Cycas revoluta
Familie :Cycadaceae
Geslacht :Cycas revoluta
Soort :Cycas revoluta
Color :Donkergroen
Origin :Zuid-Japan
Gebladerte :Groenblijvend
Port :Rechtopstaande struik
Hoogte :2 tot 5 meter in de volle grond
Bloeiend :Zomer
Cycas du Japon

Wist je dat?

Ondanks dat ze er erg op lijken, is de Japanse vredespalm geen echte palm!