Tuin Dracaena (Drakenbloedboom)

  • Tuin Dracaena (Drakenbloedboom)

Presentatie

Een vaste gast in onze tuinen in de Provence

Ah, de dracaena ofwel de drakenbloedboom, de misprezen held van onze tuinen! Deze plant, die vaak wordt gedegradeerd tot een nakomertje, verdient juist al onze aandacht, ook al lijkt hij zijn naam niet uit volle borst te schreeuwen zoals een knalrode roos of een indrukwekkende palmboom.

De dracaena heeft een soort van slungelige houding, alsof hij net wakker is geworden uit een lang middagdutje. Net zoals onze vakantiegangers op hun ligstoel eigenlijk. Maar de drakenbloedboom staat gewoon vredig in onze tuinen, daar waar andere planten om de aandacht lijken te vechten. Wat de drakenbloedboom mist aan een flamboyant voorkomen, maakt hij meer dan goed met zijn robuustheid en betrouwbaarheid. Het is de ideale buur: gemakkelijk te verzorgen en geschikt voor alle grondsoorten!

Met zijn dikke, soepele bladeren lijkt hij zo uit een exotische tuin te komen. Hij kan zich aan alle omstandigheden aanpassen, van volle zon tot halfschaduw, van droge tot licht vochtige grond, en voelt zich perfect thuis langs de paden van de 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ®!

De dracaena komt oorspronkelijk uit de tropische gebieden van Afrika, Azië en Amerika. Het is een groenblijvende sierplant die een elegant accent geeft aan elke tuin. Onze Coins de Paradis ® hebben ze in overvloed in de Var!

Een grote verscheidenheid aan kleuren

Variërend van heldergroen tot donkerrood en van geel tot crème, de bladeren van de drakenbloedboom bieden een mooi spektakel om te zien, ondanks de aanwezigheid van veel meer opvallende planten op de camping!

De Tuin dracaena verdient daarom zeker ook een mooie plek in de prachtige tuinen van onze camping aan zee!

Identiteit

Latijnse naam :Cordyline australis
Familie :Agavaceae
Geslacht :Cordyline
Soort :Australis
Color :Afhankelijk van het soort en het seizoen
Origin :Afrika, Azië en Amerika
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Rechtopstaande struik
Hoogte :2 tot 6 meter
Tuin Dracaena (Drakenbloedboom)

Wist je dat?

Het is tegelijkertijd ook een drakenplant of drakenboom.