Roze trompetbloem

  • Roze trompetbloem

Presentatie

De roze trompetwinde, ook wel de orchideerank genoemd, is een kronkelende plant. Dit betekent dat de stelen zich rondom een steun wikkelen. Hij bloeit laat, wat opmerkelijk is in tuinen waar bloemen aan het einde van de zomer zeldzaam worden.

De geurige roze trompetbloemen groeien in trossen. Ze trekken veel bestuivende insecten aan, zoals bijen, die zo hun laatste reserves kunnen opbouwen voor de eerste winterkou.

Het is een plant die snel groeit en vaak gebruikt wordt als decoratie van muren, schuttingen of pergola’s. Het blad is groenblijvend in de natuurlijke omgeving en in de warmste klimaten zoals dat van onze camping aan zee, maar de bladeren kunnen gaan vallen als het eenmaal vriest. Maar dat is niet erg, want in dit geval begint het in het voorjaar gewoon opnieuw.

Identiteit

Latijnse naam :Podranea ricasoliana
Familie :Bignoniacées
Geslacht :Podranea
Soort :Ricasoliana
Color :Roze
Origin :Zuid-Afrika
Gebladerte :Groenblijvend
Port :Klimplant
Hoogte :3 meter
Bloeiend :September t/m december
Roze trompetbloem

Wist je dat?

De roze trompetwinde draagt z’n vruchten in lange capsules van ongeveer 25 centimeter. Deze capsules bevatten de zaden met vleugels. Ze worden verspreid door de wind, planten zich op deze manier voort en kunnen zelfs woekerend worden!