Pijlbamboe

  • Pijlbamboe

Presentatie

Pijlbamboe of Métaké-bamboe is een krachtige bamboe, afkomstig uit Japan. In de tuinen van camping Les Jardins de la Pascalinette staat hij bekend om zijn dichte, donkere en glanzende blad. Deze bamboe onderscheidt zich van andere bamboesoorten door zijn vele rechte, dunne stengels, gegroepeerd in strakke bosjes. De plant is winterhard, bestand tegen strenge vorst en past zich gemakkelijk aan aan opspattend zeewater en droogte. De cilindrische stokken veranderen van olijfgroen naar lichtbeige als ze volwassen zijn. Het wordt gebruikt voor het aanleggen van hagen, als alleenstaande plant in een pot of in een plantenbak.

Naast zijn decoratieve aantrekkingskracht wordt Pseudosasa japonica op allerlei gebieden gebruikt. Het werd traditioneel in Japan gebruikt om pijlen te maken. Vandaar de naam!

Het wordt ook gebruikt voor de vervaardiging van verschillende voorwerpen zoals vliegers, schalen en eetstokjes, visfuiken, kalligrafie-instrumenten, muziekinstrumenten… en ook in de bouw, omdat het extreem sterk is.

Identiteit

Latijnse naam :Pseudosasa japonica
Familie :Poacées
Geslacht :Pseudosasa
Soort :Japonica
Color :Donkergroen
Origin :Japan, China en Korea
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Rechtopstaand
Hoogte :3 tot 5 meter
Bloeiend :Zelden
Pijlbamboe

Wist je dat?

Je kunt jezelf verzorgen met bamboe. Tabashir, een kiezelhoudende substantie dat uit deze plant gehaald kan worden, kalmeert astma en reuma. Het heeft ook remineraliserende eigenschappen. Het is echt een universele plant!