Lelie

  • Lelie
  • Lelie
  • Lelie
  • Lelie

Presentatie

Een rijke geur en een prachtige verschijning

De lelie, of Lilium, is een iconische bloem van elegantie en sierlijkheid, bekend om haar fraaie schoonheid en indrukwekkende geur. Met haar subtiel gerangschikte bloemblaadjes en kleurschakeringen variërend van puur wit tot zachtroze, levendig geel en fel oranje, geeft de lelie een flinke verfijning in elke tuin of bloemenboeket.

Naast haar visuele schoonheid staat de lelie ook bekendom om haar bedwelmende geur. Het zoete, bloemige aroma vult de lucht met een heerlijke geur en creëert een kalmerende en romantische sfeer.

Symbolisch wordt de lelie geassocieerd met zuiverheid, schoonheid en verfijning. De bloem wordt vaak gebruikt bij speciale gelegenheden zoals bruiloften en religieuze ceremonies om gevoelens van respect en bewondering uit te drukken.

De lelie vertegenwoordigt vaak de Maagd Maria en komt al voor in Gallische mythen, op de scepters van koningen en op allerlei wapens. Het komt ook voor op veel wapenschilden, met name die van het ‘graafschap Provence’

Sierlijkheid en verfijning in één plant

Op de 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® kweken we hem in potten, zodat we er tijdens de winters beter en makkelijker voor kunnen zorgen. De grote en prachtige bloemen met zes bloemblaadjes en hun karakteristieke geur, maken ons blij. Zorg er echter voor dat je ze niet aanraakt als je je kleding wilt beschermen: hun stuifmeelvlekken gaan er niet zo makkelijk weer uit!

Tijdens de zomervakantie kom je de bloeiende lelies tegen bij de receptie en in de jardin du Ponant (nr. 5 op de botanische routekaart).

Identiteit

Latijnse naam :Lilium
Familie :lilliaceae
Color :Wit, geel, oranje, rood, roze
Origin :Midden-Oosten
Gebladerte :Bladverliezend
Port :Bolplant
Hoogte :Van 60 cm tot 2 m
Bloeiend :Juli en juli
Lelie

Wist je dat?

Een fleur-de-lis-kompres werd ooit gebruikt om rimpels te bestrijden en een verzwakte huid en schrale huid te behandelen.