Kruipende wisselbloem (of kruipende antana)

  • Kruipende wisselbloem (of kruipende antana)
  • Kruipende wisselbloem (of kruipende antana)
  • Kruipende wisselbloem (of kruipende antana)

Presentatie

Ontdek de exotische schoonheid van de kruipende lantana

De kruipende lantana, of lantana sellowiana, is een exotische tropische plant die verblindt door haar schoonheid en levendigheid. Deze felgekleurde plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en is populair geworden bij 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ® vanwege zijn vermogen om vlinders aan te trekken en buitenruimtes op te fleuren.

Wat deze kruipende wisselbloem zo speciaal maakt, zijn de prachtige veelkleurige bloemen, die in dichte, bolvormige trossen groeien. Van felgeel tot oranje, van warmroze tot dieprood, de gevarieerde tinten van deze plant voegen een vleugje vrolijkheid toe aan elke tuin.

Nog een boom die geliefd is bij vlinders

Maar daar houdt de charme van kruipende wisselbloem niet op. Deze plant is ook zeer winterhard en gemakkelijk te verzorgen, waardoor ze een ideale keuze is voor beginnende tuiniers of mensen die op zoek zijn naar niet veeleisende planten. Hij gedijt op goed doorlatende, zonnige gronden, maar kan ook lichte schaduw verdragen. Het is daarom vooral populair in het departement Var in de Provence, waar je de plant gemakkelijk kunt vinden tijdens je excursies naar onze Nos Coins de Paradis®!

Een ander interessant kenmerk van de kruipende wisselbloem is zijn vermogen om vlinders aan te trekken.

De nectarrijke bloemen van deze plant zijn een onvervangbare voedselbron voor veel vlinders, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke milieubewuste tuin. En daarom past de plant zo goed op onze ecologisch verantwoorde camping, waar we het milieu graag willen beschermen.

De kruipende wisselbloem is een boeiende exotische plant die een explosie van kleur en leven brengt in tuinen over de hele wereld.

Identiteit

Latijnse naam :Lantana Sellowiana
Familie :Verbénacées
Color :Roze, mauve of geel
Origin :Zuid-Amerika
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Bodembedekker
Hoogte :60 cm
Bloeiend :Juli tot en met oktober
Kruipende wisselbloem (of kruipende antana)

Wist je dat?

Sellow was de botanicus die, in de 19e eeuw, de bloem voor de eerste keer naar Engeland bracht