Koraalboom (erythrina)

  • Koraalboom (erythrina)

Presentatie

Een exotisch vleugje in de Provence

De koraal bloem, ook wel bloem van de tropen genoemd (of erythrina) komt rechtstreeks uit de subtropische streken van Amerika of Afrika. De variant die je tijdens de vakantie op de 4-sterrencamping Jardins de La Pascalinette® kunt zien, is het resultaat van een kruising tussen twee soorten koraalboom.

De rode bloemen van de koraalboom komen van de lente tot de herfst voor en zijn ovaal of zelfs conisch van vorm. Ze groeien in trossen groeien. Je hebt dus alle kans om deze mooie bloemen te bewonderen tijdens je vakantie in de Provence!

Spectaculaire trossen met bloemen

Wat de koraalboom zo opmerkelijk maakt, zijn de vlindervormige bloemen die zich ontvouwen in spectaculaire trossen rood, oranje of felroze. Deze bloemen trekken allerlei bestuivers aan, zoals kolibries en vlinders, en voegen een vrolijke noot toe aan elke tuin waar ze worden geplant. Bovendien staat de koraalboom ook bekend om zijn weelderige tropische bladeren, dat verkoelende schaduw en beschutting biedt voor de plaatselijke fauna.

Naast zijn esthetische aantrekkingskracht heeft de koraalboom ook belangrijke geneeskrachtige en culturele eigenschappen in allerlei delen van de wereld.

De bast werd traditioneel in de farmacie gebruikt om reuma en kiespijn te behandelen. Tegenwoordig worden de bladeren gebruikt als kompres tegen infectiewonden.

In sommige culturen worden de delen ervan gebruikt om verschillende kwalen te behandelen, terwijl het in andere culturen wordt vereerd vanwege zijn spirituele en symbolische eigenschappen.

Identiteit

Latijnse naam :erythrina x bidwillii
Familie :fabaceae
Geslacht :erythrina
Color :Roze, rood, oranje
Origin :Amerika en Zuid-Afrika
Gebladerte :Bladverliezend
Port :Hybride tussen struik en kruidachtig
Bloeiend :Juni t/m oktober
Koraalboom (erythrina)

Wist je dat?

Het is een giftige plant, maar wordt in de farmacie vaak gebruikt tegen reuma.