Japanse zegge

  • Japanse zegge

Presentatie

De perfecte perkplant

De Evergold Japanse zegge, ook bekend onder de botanische naam Acorus gramineus ‘Evergold’, is een vaste plant met opmerkelijk blad, die een vleugje licht toevoegt aan de bloemperken op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ®. Zoals veel van de soorten in onze weelderige tuinen in de Provence, komt Carex oorspronkelijk uit Azië. Hij onderscheidt zich door zijn smalle, rechtopstaande bladeren die aan de randen helder crème geel zijn en prachtig contrasteren met het donkergroen in het midden.

De Evergold Japanse zegge wordt gewaardeerd om zijn veelzijdigheid en vermogen om in verschillende omstandigheden te overleven en groeien. Het is ideaal om wat meer vorm en kleur toe te voegen aan plantenperken, borders of ook in potten. Het groenblijvende blad biedt het hele jaar fraaie kleuren dus al onze vakantiegangers (zelfs degenen die buiten het hoogseizoen komen logeren!) kunnen hier volop van genieten!

Elegant en makkelijk

Qua onderhoud is deze plant niet veeleisend. Hij geeft de voorkeur aan vochtige tot licht vochtige grond en verdraagt gedeeltelijke schaduw tot zelfs volle zon. Regelmatig water geven en af en toe de verwelkte bladeren verwijderen is alles wat nodig is om deze plant gezond te houden.

De Evergold Japanse zegge is ook een ideale optie voor beginnende tuiniers, omdat hij winterhard is en bestand tegen veel voorkomende ziekten. Het compacte formaat maakt het ook een uitstekende keuze voor kleine tuinen, patio’s of terrassen, en dan vooral die van onze stacaravans 😉

Identiteit

Latijnse naam :Carex oshimensis Evergold
Familie :Cyperaceae
Geslacht :Carex
Soort :Oshimensis
Variety :Evergold
Color :Bont geel en groen
Origin :Azië
Gebladerte :Groenblijvend
Port :Meerjarig gras
Hoogte :30 cm
Bloeiend :Zomer
Japanse zegge

Wist je dat?

De Japanse zegge lijkt bijzonder populair te zijn bij katten!