Japanse mispel / Loquatboom

  • Japanse mispel / Loquatboom
  • Japanse mispel / Loquatboom
  • Japanse mispel / Loquatboom

Presentatie

Een natuurlijk geneesmiddel met uitzonderlijke eigenschappen

Heeft je oma ook tegen je gezegd je eet mispels!’ als je je bord niet leeg at? 🙂

De Japanse mispel is een fruitboom die oorspronkelijk uit China komt. Hij gedijt goed in mediterrane en tropische klimaten, zoals Californië, Florida of je favoriete camping aan zee in de Provence! Over het algemeen doet de plant het goed in het middellandse zeeklimaat. Hij wordt ook wel eens loquatboom genoemd.

De Japanse mispel wordt alom gekweekt voor zijn sappige en zoete vruchten, hoewel deze minder bekend zijn dan andere exotische vruchten. Toch verdient hij speciale aandacht voor zijn diverse eigenschappen en heerlijke smaak. De vruchten van de Japanse mispel, beter bekend als ‘mispels’ of ‘neffels’, zijn vlezige, licht fluweelachtige, oranje gele bessen. Hun zoete, pittige smaak maakt ze tot een populaire lekkernij, die vaak rauw, in jam of compote wordt gegeten.

Talloze voordelen op het gebied van de gezondheid

Deze exotische vrucht is rijk aan vitamine C, A en vezels en versterkt het immuunsysteem, bevordert de gezondheid van de huid en draagt ​​bij aan de spijsvertering.

Bovendien suggereren sommige onderzoeken dat extracten van mispelbladeren antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen kunnen hebben, wat mogelijkheden biedt voor ter voorkoming van bepaalde chronische ziekten.

De boom zelf staat ook bekend om zijn groenblijvende blad en zijn vermogen om in diverse klimaten te kunnen overleven, waaronder die van het departement Var in de Provence. Hij is daarmee een populaire keuze voor het aanleggen van tuinen en groenvoorzieningen.

Eriobotrya betekent wetenschappelijk ‘woltros’, verwijzend naar het fijne dons dat zich ontwikkelt op de trossen witte bloemen.

Identiteit

Latijnse naam :Eriobotrya japonica
Familie :rosaceae
Geslacht :eriobotrya
Soort :japonica
Color :Witte bloemen, groen-gele vruchten
Origin :China
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Meerjarig
Hoogte :Tot 12 m
Bloeiend :Herfst
Japanse mispel / Loquatboom

Wist je dat?

De bladeren van de Japanse mispel worden gebruikt voor kruidenthee.