Japanse esdoorn

  • Japanse esdoorn

Presentatie

Een boom met felle kleuren

De Japanse esdoorn, of Acer palmatum, is een sierboomsoort die over een flinke dosis schoonheid en diversiteit beschikt. Deze boom komt oorspronkelijk uit het Verre Oosten en wordt op grote schaal gekweekt in tuinen en parken over de hele wereld, vanwege zijn verfijnd blad en de levendige kleuren.

Sommige soorten hebben handvormige bladeren, terwijl andere wat dunnere en ingesneden bladeren hebben. Het kleurenpalet varieert van zachtgroen tot dieppaars, feloranje en dieprood, wat het hele jaar door voor een fantastisch visueel spektakel zorgt op de camping.

Een uitnodiging tot spiritualiteit

De Japanse esdoorns die we op 4-sterrencamping Jardins de La Pascalinette® hebben geplant, zijn nog jong en we hopen heel snel ook hier het zogenaamde ‘momijigari’ te kunnen beoefenen: dit is in Japan het bewonderen van de kleurverandering van deze boom in de herfst en is net zo belangrijk als het bewonderen van bloeiende kersenbomen.

Als iconische boom in de Japanse cultuur staat de Japanse esdoorn voor rust en harmonie van de natuur.

De aanwezigheid ervan brengt een vleugje elegantie en rust in elke tuin of buitenruimte en nodigt uit tot overpeinzing en meditatie. Samenvattend: zowel vanwege zijn visuele pracht als vanwege zijn culturele symboliek blijft de Japanse esdoorn een must voor liefhebbers van kamperen in de natuur of, algemener, van simpelweg prachtige landschappen.

Identiteit

Latijnse naam :Acer palmatum
Familie :aceraceae
Geslacht :acer
Soort :palmatum
Color :Zeer fijne, groenachtige bloemen
Origin :Japan
Gebladerte :Handvormige en fijne bladeren
Port :Struikachtig
Hoogte :Van 1,5 tot 8 m
Bloeiend :April t/m juni
Japanse esdoorn

Wist je dat?

Wanneer de bladeren rood/oranje verkleuren, zijn ze samengesteld uit vitexine, dat bekend staat om zijn anti-verouderingseffect.