Japanse Aralia

  • Japanse Aralia

Presentatie

De aralia, een makkelijke plant om te onderhouden

De Japanse Aralia, ook bekend onder de wetenschappelijke naam Fatsia japonica, is een plant afkomstig uit Japan, die liefhebbers van onze natuurcamping betovert met haar schoonheid. Met zijn grote, gelobde, donkergroene en glanzende bladeren geeft deze plant een exotisch tintje aan iedere tuin of interieur.

Op 4-sterrencamping Jardins de La Pascalinette® wordt de Japanse Aralia als sierplant gekweekt vanwege zijn natuurlijke schoonheid en het gemak in onderhoud van de plant. Of het nu in de volle zon of in de halfschaduw is, in droge of vochtige grond, deze plant past zich gemakkelijk aan het klimaat van de Provence aan, waardoor hij een ideale keuze is voor ons team van tuiniers, die vanzelfsprekend zeer alert zijn op onze ecologisch verantwoorde aanpak.

Mooi en nuttig

Naast dat deze plant er gewoonweg zeer mooi uitziet, biedt de Japanse Aralia ook voordelen voor het milieu door de lucht te zuiveren en een leefgebied te creëren voor de plaatselijke fauna. Nog een goed puntje dus voor deze mooie plant die wij bijzonder waarderen!

De Japanse Aralia is een veelzijdige en aantrekkelijke plant die een ereplaats verdient in onze weelderige tuinen. Of het nu vanwege zijn schoonheid, zijn gemak qua onderhoud of zijn voordelen voor het milieu is, deze plant brengt een zeer welkom vleugje groen met zich mee op onze camping in de Provence.

Identiteit

Latijnse naam :Fatsia japonica
Familie :Araliaceae
Geslacht :Fatsia
Color :Groen
Origin :Japan, China en Zuid-Korea
Gebladerte :Groenblijvend
Port :Struikachtig
Hoogte :Ca. 5 m
Bloeiend :Oktober t/m november
Japanse Aralia

Wist je dat?

De bladeren van de Japanse aralia worden soms gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde, om bepaalde gezondheidsproblemen op te behandelen, zoals reuma en gewrichtspijnen.