Gouden bamboe

  • Gouden bamboe
  • Gouden bamboe

Presentatie

De grafische troef van de camping

De bekendste bamboe en tevens de meest gebruikte in tuinen omdat hij het meest winterhard en krachtig is, heeft anijsgroene halmen (stengels of stokken) die naar geel neigen. Hoe ouder de plant wordt, hoe meer de kleur oranje wordt door blootstelling aan zonlicht. De Japanse naam betekent ‘Bamboe van het Feeënrijk’… Dat is wel een hele mooie naam, nietwaar?

De gouden bamboe is een breed groeiende plant met dicht, groenblijvend blad met een lichtgroene tint die zeer decoratief is. Hij wordt vaak gebruikt als haag of privacy scherm.

De jonge scheuten van de gouden bamboe zijn eetbaar (en gelukkig dat we geen panda’s hebben op de 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette®, want zij zijn dol op de bladeren van deze bamboe en kunnen er elke dag grote hoeveelheden van eten!)

De halmen, die zo sterk zijn als staal (!), worden vaak gebruikt als stokken voor planten of om pergola’s en hekken te bouwen.

Hij gedijt goed in de zon of halfschaduw en pas op: hij groeit extreem snel! Deze winterharde plant is makkelijk te kweken, verdraagt droge omstandigheden goed en is een grote favoriet onder kampeertuiniers omdat hij weinig onderhoud nodig heeft 😉

Waar vind je de gouden bamboe op de camping?

Deze plant, die integraal deel uitmaakt van ons weelderige tuinen, gaat absoluut extra charme toevoegen aan het terras van je stacaravan of de staanplaats van je tent tijdens je verblijf op onze prachtige camping in de Provence.

Identiteit

Latijnse naam :Phyllostachys aurea
Familie :poaceae
Geslacht :phyllostachys
Soort :aurea
Color :Groen tot oranje, afhankelijk van de blootstelling aan de zon
Origin :Azië
Gebladerte :groenblijvend
Port :Vaak geplant in dichte hagen en gebruikt als privacy scherm
Hoogte :2 tot 10 m
Bloeiend :zomer
Gouden bamboe

Wist je dat?

Een tuin waar enkel bamboe in groeit noemen we een bamboebos.