Gestreepte aloë

  • Gestreepte aloë

Presentatie

De gestreepte aloë heeft een imposant voorkomen. De plant bestaat uit rozetten van lange, heldergroene bladeren met gekartelde randen. Wanneer de plant volledig volgroeid is en de groeiomstandigheden optimaal zijn, kan deze bijzondere soort tot 1,50 meter hoog en 2 meter breed worden. Tussen mei en juni is het nog spectaculairder, omdat er grote bloemstelen uit het midden van de bladeren komen. Ze vormen prachtige trossen buisvormige bloemen, die van citroengeel tot oranjegeel variéren en erg populair zijn bij foeragerende insecten.

Aloë striatula is de meest vorstbestendige aloë-soort. Je treft hem vaak aan in bloembedden, rotstuinen of op taluds, beschut tegen de wind en de zon. En ook in een pot, die je in de winter binnen moet zetten als het om koudere gebieden gaat. Aloë gaat prima samen met andere vetplanten zoals agaves en sedums.

Zijn zeer decoratieve en bijna grafische uitstraling is ideaal voor mediterrane tuinen, zoals die van camping Les Jardins de la Pascalinette.

Identiteit

Latijnse naam :Aloe striatula
Familie :Asphodélacées
Geslacht :Aloe
Soort :Striatula
Color :Groen blad en gele bloemen
Origin :Bergen van Zuid-Afrika
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Los, half rechtopstaand
Hoogte :1.50 m
Bloeiend :Einde voorjaar
Gestreepte aloë

Wist je dat?

In tegenstelling tot de aloë vera, die veel mensen goed kennen, is de gestreepte aloë giftig voor mensen. Laten we deze plant daarom alleen bekijken!