Buch lavendel (Lavandula buchii)

  • Buch lavendel (Lavandula buchii)
  • Buch lavendel (Lavandula buchii)
  • Buch lavendel (Lavandula buchii)

Presentatie

Getuige van mediterrane flora

Lavandula buchii, beter bekend als Buch lavendel, is een inheemse lavendelsoort uit het Middellandse Zeegebied, waar ze zich onderscheidt door haar elegantie en zeldzaamheid. Deze plant staat bekend om zijn delicate bloemen en bedwelmende geur, waardoor het als het ware een botanische schat is die je moet ontdekken. Je vindt hem natuurlijk hier, op je favoriete camping aan zee in de Provence, in de buurt van La Villa des Copains ®.

Buch lavendel, inheems op de Canarische Eilanden, gedijt goed in rotsachtige en zonnige omgevingen.

De zilverkleurige bladeren en paarse bloemen bieden een fantastisch spektakel voor het oog, dat natuurliefhebbers en botanici van over de hele wereld aantrekt.

Net als zijn neef, de lavendel van de Canarische Eilanden, heeft ook de lavendel van Buch een mooie plek op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ®.

Een eeuwenoude geschiedenis

Oude beschavingen rond de Middellandse Zee gebruikten Buch lavendel al voor zijn geneeskrachtige en aromatische eigenschappen. De Egyptenaren gebruikten het in balsemrituelen, terwijl de Grieken en Romeinen het in parfums en zalven gebruikten vanwege de ontspannende en zuiverende eigenschappen.

Als gevolg van ontbossing, verstedelijking en klimaatverandering wordt Buch lavendel nu bedreigd in sommige gebieden van haar natuurlijke leefomgeving. Daarom zijn er initiatieven nodig om deze kostbare soort te behouden en het ecologisch evenwicht te bewaren.

Identiteit

Latijnse naam :Melaleuca alternifolia
Familie :Myrtacées
Color :Blauw violet
Origin :Canarische Eilanden
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Struik
Hoogte :30 - 60 cm
Bloeiend :Juni tot en met september
Buch lavendel (Lavandula buchii)

Wist je dat?

Buch Lavendel is vernoemd naar de Duitse botanicus Carl Christian Buch