Bougainville

  • Bougainvillea
  • Bougainvillea
  • Bougainvillea
  • Bougainvillea

Presentatie

Omni-present in de Provence, en opvallend aanwezig op  4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette®, herken je de bougainvillea (of bougainville) uit duizenden, dankzij zijn magische kleuren en doorntjes. 

Die kleuren dankt de klimstruik bougainvillea niet aan haar bloemen (crèmewit) maar aan de schutbladeren die aan de uiteinden van de takken de bloemen omwikkelen.

Waar op de camping

In de tuinen van de camping vind je er een aantal op de ‘Place de La Pascalinette’ (nr. 1 op de plattegrond) en langs de ‘Allée des Bormettes’ (nr. 12).

Oorspronkelijk komt de bougainville uit de Braziliaanse regenwouden, maar hij heeft zich perfect aangepast aan het Méditerrane klimaat, ook al is zijn natuurlijke habitat de tropische regionen.

In onze regio bloeit zij van mei tot november, dus je kunt er tijdens je vakantie aan de Côte d’Azur volop van genieten…

Identiteit

Latijnse naam :Bougainvillea
Familie :nyctaginaceae
Soort :Persistant
Color :Paars, wit, geel, rood, roze of oranje (schutbladeren)
Subspecies :Bougainvillea spectabilis
Origin :Brazil
Gebladerte :bladverliezend (in een gematigd klimaat)
Port :Klimstruik
Hoogte :Tot 5 meter
Bloeiend :Mei tot november
Bougainvillea

Wist je dat?

De bougainville dankt zijn naam aan de ontdekkingsreiziger Bougainville, geboren in 1729, die deze Braziliaanse plant als eerste mee terugbracht naar Europa. Op de Antillen wordt hij gebruikt bij voodoo-rituelen!