Bougainville spectabilis – Grote bougainville

  • Bougainville spectabilis – Grote bougainville
  • Bougainville spectabilis – Grote bougainville
  • Bougainville spectabilis – Grote bougainville

Presentatie

Een explosie van kleuren

Bougainvillea spectabilis of grote bougainville, een variant van de bougainvillea afkomstig uit Zuid-Amerika, doet het zeer goed het zonnige en mediterrane klimaat van de Provence. Het zorgt hier in de zomer voor een explosie van kleur en schoonheid in de omgeving. Met zijn spectaculaire schutbladeren die tinten kunnen aannemen van felroze tot dieppaars, betovert hij vele tuinen, waaronder natuurlijk die van natuurcamping Les Jardins de La Pascalinette®

En dat niet alleen in La Londe-les-Maures aan de Côte d’Azur, maar ook op de terrassen en in pittoreske straatjes van plaatsen in de hele regio. De overvloedige bloei, die doorgaans duurt van de lente tot de herfst, zorgt voor een waar visueel spektakel voor de lokale bevolking en vakantiegangers die ons komen bezoeken en genieten van de Provençaalse zon en onze prachtige Coins de Paradis ®!

Een goede partner voor onze milieuvriendelijke werkwijze

In de Provence groeit en bloeit deze bougainville op goed doorlatende grond en veel zonlicht. Het is dan ook een ideale keuze is voor mediterrane tuinen. Als je tegen muren, hekjes of pergola’s laat groeien, voegt het een vleugje exotisme en romantiek toe aan de lokale architectuur. Het vermogen om hitte en droogte te verdragen maakt het ook tot een winterharde en onderhoudsarme plant die populair is bij zowel amateur- als ervaren tuiniers.

Naast zijn opvallende schoonheid biedt deze variant van de bougainville ook een toevluchtsoord voor de lokale fauna en trekt hij vlinders en vogels aan met zijn bloemen die vol zitten met nectar. Perfect voor onze natuurcamping, er trots op een LPO-vogeltoevluchtsoord te zijn. Je vind deze typische Provençaalse plant, die staat voor de levendigheid, kleur en vrijgevigheid van onze zonnige regio, langs de paden van de camping, langs het hele Décou’Verte-pad.

Identiteit

Latijnse naam :Bougainvillea spectabilis
Familie :Nyctaginaceae
Geslacht :Bougainvillées
Color :Roze, fuchsia
Origin :Oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, voornamelijk Brazilië en Peru
Gebladerte :Bladverliezend (in gematigde streken)
Port :Struik, klimplant
Hoogte :Tot 5 meter
Bloeiend :Van het voorjaar tot en met de herfst
Bougainville spectabilis – Grote bougainville

Wist je dat?

Bougainville spectabilis is een giftige plant als deze wordt ingeslikt, dus ga er voorzichtig mee om.