Agave americana variegata

  • Bonte Amerikaanse Agave
  • Bonte Amerikaanse Agave
  • Bonte Amerikaanse Agave
  • Bonte Amerikaanse Agave

Presentatie

Ideaal voor de mediterrane tuinen

De Amerikaanse Agave Variegata, een bijzondere variant van vetplanten afkomstig uit de droge gebieden van Noord-Amerika, valt op met zijn kenmerkende romige en witgestreepte bladeren. Op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® zijn we vooral dol op deze sterke en resistente plant, omdat hij weinig water nodig heeft en de hitte en zon van de Provence goed kan verdragen.

Met zijn indrukwekkende rozetten en dikke, bijna vlezige bladeren geeft de Agave Variegata een exotische en elegante draai aan elke droge of rotsachtige tuin. Daarnaast zorgt deze plant graag voor wat verandering van omgeving voor onze vakantiegangers die graag in het hart van de bijzondere vegetatie van de camping verblijven.

Een ecologisch-verantwoorde plant

Dankzij het lage waterverbruik, stelt deze Agave ons in staat trouw te blijven aan onze ecologisch-verantwoorde verplichtingen. Het departement Var in de Provence, waar geregeld een droogtealarm wordt afgekondigd, noodzaakt ​​ons immers om bijzonder voorzichtig te zijn over ons waterverbruik.

De Agave Variegata is gemakkelijk te onderhouden, vraagt wel goed doorlatende grond en een zonnige plek.

Het is ook een plant die goed bestand is tegen ziekten en plagen, waardoor het een ideale plant is voor de beginnende tuinier of voor mensen die een duurzame tuin met weinig water willen aanleggen. Met zijn unieke visuele aantrekkingskracht en onderhoudsgemak is American Agave Variegata een onmiskenbare ster van hedendaagse zogenaamde xeric-tuinen. De donkergroene tinten, gespikkeld met wit, creëren een opvallend contrast, waardoor deze plant een aantrekkelijk middelpunt is in elk landschapsontwerp.

Identiteit

Latijnse naam :Agave americana ‘variegata’
Familie :AGAVACEES
Geslacht :Agave
Soort :americana
Variety :‘variegata’
Color :groen en geel voor de bladeren – gele, oranje en rode bloemen
Origin :Centraal Amerika
Gebladerte :groenblijvend blad
Port :Vetplant
Hoogte :Tot 2 meter
Bloeiend :Juli en augustus
Bonte Amerikaanse Agave

Wist je dat?

De amerikaanse agave vraagt weinig water en heeft het goed naar z’n zin in onze omgeving