Blauwe regen (glycine of wisteria)

  • Blauwe regen (glycine of wisteria)
  • Blauwe regen (glycine of wisteria)
  • Blauwe regen (glycine of wisteria)

Presentatie

Spectaculaire klimplant

De blauwe regen betovert ieders zintuigen met haar indrukwekkende schoonheid en bedwelmende geur. De blauwe regen komt oorspronkelijk uit het Verre Oosten en wordt vaak geassocieerd met elegantie en gratie.

Haar schoonheid schuilt in de trossen hangende bloemen, die in kleur kunnen variëren van diep violet tot zachtroze en stralend wit. De trossen delicate, weelderige bloemen bloeien in de lente en veranderen de tuinen van je ecologisch verantwoorde natuurcamping in droomlandschappen.

Op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® vind je de blauwe regen volop in bloei aan het begin van het seizoen en soms zelfs in de zomer. De bloemen zijn mauve en heerlijk geurend!

Maar wat de blauwe regen echt onvergetelijk maakt, is de betoverende geur. Elke bloem verspreidt een zoete, bijna bedwelmende geur die de lucht heerlijk laat ruiken en bestuivers zoals bijen en vlinders aantrekt, wat bijdraagt aan de magie van het lenteseizoen.

Mooi en soms ook gevaarlijk

Naast haar visuele pracht en bedwelmende geur heeft de blauwe regen ook een diepe symboliek. Het wordt vaak geassocieerd met romantiek, zoetheid en dankbaarheid, waardoor de plant vaak een populaire keuze is voor bruiloften en liefdesvieringen.

Maar ondanks de betoverende schoonheid en geur is het goed om te weten dat sommige soorten blauwe regen giftig kunnen zijn bij inname. Het is dus belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen als je met de plant omgaat.

Locatie op de camping

Onze blauwe regen groeit op een paal op de hoek van de allée de l’Argentiére en de allée de La Pascalinette (nr. 2 op de plattegrond van het botanische pad).

Identiteit

Latijnse naam :wisteria sinensis
Familie :fabaceae
Geslacht :Wisteria
Soort :sinensis
Color :Violet, wit, soms zelfs geel
Origin :China
Gebladerte :Bladverliezend
Port :Meerjarige klimplant
Hoogte :10 tot 25 m
Bloeiend :April en mei, tweede bloei in de zomer
Blauwe regen (glycine of wisteria)

Wist je dat?

Blauwe regen heeft de gewoonte om tegen de klok in te krullen.