Avocado

  • Avocado
  • Avocado
  • Avocado
  • Avocado

Presentatie

Avocado’s in de Provence

De avocadoboom heeft een mild klimaat nodig om te kunnen groeien. En dat komt heel goed uit in de Provence, waar we genieten van de zeldzame zoetheid van de Côte d’Azur!

De avocado is zeer goed voor onze gezondheid. We eten het fruit, de avocado, vers en rauw omdat het rijk is aan gezonde vetten, vitamines en antioxidanten. Ook al bloeit deze boom in de zomer (dit kun je zelf zien tijdens je vakantie op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette®)!, oogsten wij de avocado in de winter.

De naam komt blijkbaar van het woord ahuacatl (Uto-Azteekse taal), waaruit ook het woord guacamole (ahuacamolli) ontstond. Het is een heerlijke vrucht in een salade, alleen of gemengd!

Je kunt de pitten ook bewaren en er tandenstokers in steken om ze in een glas te houden, half ondergedompeld in water. Zodra de wortels eruit zijn, kun je hem in een pot laten groeien (maar verwacht niet dat je de vrucht daarvan opeet, het kan even duren!).

De avocado, een waardevol gezondheidsmiddel

In Europa worden avocado’s pas sinds de 17e eeuw gegeten, terwijl ze in Midden-Amerika al duizenden jaren worden gegeten: er zijn pitten gevonden in grotten in Mexico.

Avocado is rijk aan vezels en is waardevol vanwege de rijkdom aan vitamines en mineralen.

Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen en het eten van avocado’s is goed voor de gezondheid van het hart. Er moet echter worden opgemerkt dat hoewel avocado erg voedzaam is, het ook vrij veel calorieën bevat. Daarom wordt aanbevolen om het met mate te consumeren als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.

Waar te vinden op de camping

Je vindt de avocadoboom in de Allée des Bormettes (nr. 12 op de botanische routekaart).

Identiteit

Latijnse naam :Persea americana
Familie :LAURACEAE
Geslacht :Persea
Soort :americana
Color :bloem wordt geel, vrucht is groen tot donkergroen
Origin :Mexico, Guatemala, Centraal Amerika
Gebladerte :groenblijvend blad
Port :fruitboom
Hoogte :15 to 20 m in z’n natuurlijke omgeving
Bloeiend :Zomer
Avocado

Wist je dat?

Je kunt avocadopulp gebruiken als masker voor de huid: voedend, samentrekkend, kortom het smaakt heerlijk en is goed voor alles!