Australische zilver-eik

  • Australische zilver-eik
  • Australische zilver-eik
  • Australische zilver-eik

Presentatie

Een plant uit de hogere kringen!

Ah, de Grevillea Johnsonii, een plant vernoemd naar een voorname heer! Met zijn flamboyante bloemen en elegante uiterlijk is de Australische zilver-eik een echte aristocraat onder de planten.

Stel je voor dat op Les Jardins de La Pascalinette ®, een 4-sterren camping in de Provence, de Grevillea Johnsonii fier rechtop staat, alsof hij een stropdas draagt van dieprode bloemen!

Deze plant staat niet alleen erg mooi in het landschap, maar voegt met zijn excentrieke verschijning een vleugje verfijning toe aan onze prachtige tuinen die als natuurlijk decor dienen voor onze camping aan zee.

Sommigen zullen zeggen dat de Grevillea Johnsonii een beetje temperamentvol is, maar als hij eenmaal goed op z’n plek staat in z’n omgeving, beloont hij ons rijkelijk met heldere bloemen die bewonderende blikken trekken.

Een struik of haag voor een tuin langs de kust

De Grevillea Johnsonii komt oorspronkelijk uit Australië en is niet zo winterhard. Daarom voelt hij zich goed in onze tuinen aan de Middellandse Zee waar het klimaat, zelfs in de winter, zelden onder nul zakt.

De bloei is behoorlijk spectaculair, vooral wat betreft de ongebruikelijke vorm van de bloemen.

Hij bloeit overvloedig, van het einde van de winter tot het einde van de lente, en zijn bloeiwijze verschijnt in de vorm van trossen bestaande uit merkwaardige bloemen. Deze zijn helderroze, met soms wat crème, opgerold als kleine slakken met lange, gebogen meeldraden. Onze vakantiegangers die in de zomer komen, zullen hem pas aan het einde van de bloeitijd zien, maar kunnen hem altijd met veel plezier ontdekken op onze “Sentier Décou’Verte ®” (Décou’Verte pad)!

Identiteit

Latijnse naam :Grevillea Johnsonii
Familie :Proteaceae
Geslacht :Grevillea
Soort :Johnsonii
Color :Diepgroen blad / roze bloemen
Origin :Australië
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Struikachtig
Hoogte :3 m
Bloeiend :Van maart t/m juli
Australische zilver-eik

Wist je dat?

De plant werd vernoemd naar van Dr. Lawrence Johnson, voormalig directeur van de Sydney Botanic Gardens.