Australische dwerg laurier (pittosporum tobira nana)

  • Australische dwerg laurier (pittosporum tobira nana)
  • Australische dwerg laurier (pittosporum tobira nana)
  • Australische dwerg laurier (pittosporum tobira nana)

Presentatie

Een beschermende plant

De Australische dwerg laurier of Pittosporum tobira, is een sierplant die oorspronkelijk uit Oost-Azië komt en bekend staat om zijn zeer fijne schoonheid en betoverende geur.

In de Japanse cultuur wordt de pittosporum vaak geassocieerd met de rust en sereniteit van traditionele tuinen. Daarom koesteren we hem zo op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ® nabij Hyères. Het altijd groene blad en de kleine witte bloemen verspreiden een zoete geur die de goed kunt ruiken op de camping en die zorgt voor een rustgevende, meditatieve sfeer.

Een interessant verhaal over de Australische dwerg laurier is zijn reputatie als symbool van bescherming tegen boze geesten.

Volgens de Japanse traditie zou het planten van deze struik bij de ingang van het huis of de tuin negatieve energieën afweren en geluk brengen.

Naast zijn symbolische eigenschappen staat de Australische dwerg laurier ook bekend om zijn praktische toepassingen. Zijn dichte, groenblijvende bladeren maken hem een uitstekende keuze voor hagen en borders, perfect om privacy te garanderen in bijvoorbeeld de tuin van je stacaravan! Bovendien trekken zijn geurige bloemen bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit van onze tuinen.

Bloemisten gebruiken het blad zeer vaak om boeketten te mee op te vullen en te verfraaien.

Een sterk symbool

Vandaag de dag blijft de pittosporum landschappen sieren en tuiniers over de hele wereld boeien. Haar ingetogen schoonheid en culturele betekenis maken haar tot een ware tuinbouwschat, een herinnering aan de rijkdom van de natuur en traditie.

De Australische dwerg laurier is veel meer dan alleen een decoratieve plant; het is een symbool van vrede, bescherming en schoonheid en voegt een vleugje magie toe aan elke tuin en buitenruimte.

Hij is gemakkelijk te herkennen aan zijn zoete oranjebloesemgeur en is een van de eerste struiken die je tegenkomt op je favoriete natuurcamping in de Provence! Kijk ernaar uit wanneer je bij ons aankomt voor je vakantie!

Ligging op de camping

Je kunt de pittosporum bewonderen in de jardins des grenadiers (nr. 3 op de routekaart van het botanische pad).

Identiteit

Latijnse naam :Pittosporum tobira ‘nana’
Familie :pittosporaceae
Geslacht :Pittosporum
Soort :tobira
Color :Groen tot lichtgroen blad
Subspecies :'nana'
Origin :Nieuw Zeeland, Australië, Nieuw-Caledonië, Japan, China
Gebladerte :bladhoudend
Port :Compact en bolvormig
Hoogte :70 cm à 1,50 m
Bloeiend :Van april tot en met juni en gedurende oktober/november
Australische dwerg laurier (pittosporum tobira nana)

Wist je dat?

Het stuifmeel van de Australische dwerg laurier kan allergische reacties opwekken bij mensen die hier gevoelig voor zijn.