Ontdek de vlinderboom op de camping, bekender onder de naam seringenboom, en geniet gedurende de hele vakantie in de Var van haar bloemen…

  • Vlinderboom
  • Vlinderboom
  • Vlinderboom
  • Vlinderboom

Presentatie

Het restaurant van de foeragerende insecten

Vlinderstruik, ook wel David’s Buddleia (Buddleja davidii) genoemd, is een bladverliezende struik die voorkomt in de meeste gematigde streken van de wereld. Deze struik is een nieuwkomer op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette®. De nectar verspreidt een onweerstaanbare geur voor vlinders en ook voor andere insecten, die er tijdens de bloeiperiode verblijven. En dat vinden de flora- en faunaliefhebbers die we op de camping hebben, dan weer erg leuk!

Hij wordt ook wel zomersering genoemd, vanwege de gelijkenis van de bloemen met de sering, die alleen in het voorjaar (april/mei) bloeit. De vlinderboom daarentegen bloeit precies tijdens jouw vakantie in de Provence, namelijk in de zomer!

Oorspronkelijk afkomstig uit China, verliest hij zijn bladeren in de winter, gedijt hij goed in het mediterrane klimaat en maakt onze Provençaalse insecten (en ons!) met zijn prachtige roze, mauve of witte bloemen erg blij!

De perfecte troef van onze natuurcamping

De vlinderstruik is gemakkelijk te kweken en te onderhouden en gedijt goed in goed doorlatende grond en in de volle zon. Door de snelle groei is het een ideale keuze voor tuinen waar je kleur wilt toevoegen en wilde dieren wilt aantrekken. Bovendien bevordert jaarlijks snoeien een overvloedige en langdurige bloei.

Naast zijn esthetische aantrekkingskracht speelt de vlinderstruik een cruciale rol bij het behoud van insectenpopulatie. Het biedt namelijk een rijke bron van voedsel en nectar. Deze veelzijdige struik staat dus niet alleen voor de schoonheid van de zomertuin, maar ook voor een toewijding aan het behoud van de biodiversiteit die volledig overeenkomt met de ecologisch verantwoorde inzet van de camping!

Locatie op de camping

Je vindt de vlinderboom in de tuin van de Coin des Copains® (nr. 9 op de botanische routekaart).

Identiteit

Latijnse naam :Buddleja davidii
Familie :buddlejaceae
Geslacht :Buddleja
Soort :davidii
Color :Roze, paars of wit
Origin :China
Gebladerte :Bladverliezend
Port :Struikachtig
Hoogte :3 tot 4 m in een Méditerraan klimaat
Bloeiend :Juni tot oktober
Vlinderboom

Wist je dat?

De naam van de vlinderboom (buddleja) werd aan deze struik gegeven als eerbetoon aan Adam Buddle, een pastoraal arts en plantkundeliefhebber.