Aardbeienboom

  • Aardbeienboom
  • Aardbeienboom
  • Aardbeienboom
  • Aardbeienboom

Presentatie

Traktaties binnen handbereik

De aardbeiboom, oorspronkelijk afkomstig uit het Middellandse Zeegebied, werd in de Romeinse oudheid beschouwd als een heilige boom. De aardbeiboom is een groenblijvende struik en wijdverspreid op de 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® en komt veelvuldig voor in de Provence.

Kinderen (en hun ouders!) genieten van de vrucht van deze aardbeiboom: de arbutus. Ze worden ook wel Chinese aardbeien genoemd (vandaar de naam aardbeiboom). In feite hebben arbutus-planten veel zaden zoals aardbeien en zijn ze prachtig rood als aardbeien!

Hoewel iets bloemiger, is deze vrucht erg smakelijk en verwent hij onze Provençaalse smaakpapillen in de late herfst. De bloemen zien eruit als kleine witte belletjes. Hij bloeit op hetzelfde moment als zijn vruchten, en de bloemen van het ene jaar zullen de vruchten van het volgende jaar zijn.

Het is een zogenaamde pyrofytische (brandbestendig) struik omdat de ondergrondse wortel rijk is aan silica en niet verbrand. Hierdoor kan de plant na een brand weer snel tot leven kan komen. Hij groeit op zure of neutrale gronden en je vindt er veel van tijdens het wandelen in de Provence en vooral in Nos Coins de Paradis®.

Waar vind je de aardbeienboom op de camping?

Plek op de camping

Je vindt aarbeienbomen in de Pinède-tuin (nr. 10 op de botanische routekaart Décou’Verte®), Allée des Bormettes (nr. 12), Allée des Diablotins (nr. 15), Allée du Gapeau (nr. 18) en in de Pascalette-tuin (nr. 19), evenals rondom enkele stacaravans.

Identiteit

Latijnse naam :arbutus unedo
Familie :ericaceae
Geslacht :arbustus
Soort :unedo
Color :Rose of witte bloemen
Origin :Mediterraans
Gebladerte :groenblijvend blad
Port :struik
Hoogte :5 m
Bloeiend :Herfst
Aardbeienboom

Wist je dat?

De aardbeienboom, oorspronkelijk afkomstig uit het Middellandse-Zeegebied, heeft een opmerkelijke rol in de Spaanse cultuur en staat op het wapen van de stad Madrid.