Gevlekte Aloë

  • Gevlekte Aloë op de camping
  • Gevlekte Aloë op de camping
  • Gevlekte Aloë op de camping
  • Gevlekte Aloë op de camping

Presentatie

Sterk en esthetisch

Ook al wordt deze plant vaak verward met de agave vanwege zijn stijve en vlezige bladeren, de gevlekte aloë is gemakkelijk te herkennen aan zijn specifieke kleur: het is groen gevlekt met wit, of rood, of zelfs bruin.

Deze inheemse plant uit Zuid-Afrika bloeit over het algemeen in het late voorjaar. De vakantiegangers die aan het begin van het seizoen op vakantie komen naar de 4-sterrencamping Les Jardins de la Pascalinette®, hebben het geluk om deze plant in bloei te zien staan!

Erkende geneeskrachtige eigenschappen

Deze plant is niet alleen esthetisch gezien aantrekkelijk, maar heeft ook geneeskrachtige eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van de standaard Aloë Vera. De gel, die in de bladeren zit, staat bekend om zijn verzachtende en helende eigenschappen en wordt al eeuwenlang gebruikt om brandwonden, huidirritaties en zonnebrand te behandelen (en dat is dan weer handig als je bijvoorbeeld in slaap valt op het terras bij de zwembaden van het waterpark van de camping!).

De gevlekte aloë is gemakkelijk te kweken en doet het goed bij fel licht en vraagt goed doorlatende grond.

Zoals veel vetplanten is hij goed bestand tegen droogte en vraagt hij weinig onderhoud, waardoor hij een populaire keuze is voor droge tuinen of goed verlichte interieurs.

Met zijn unieke mix van schoonheids- en gezondheidsvoordelen is gevlekte aloë een waardevolle aanvulling op elke tuin of vetplantencollectie.

De bloemen trekken bijen, vlinders en vogels aan… En verrijken de camping met dieren die we beschermen en liefhebben!

Waar te vinden op de camping

Je vindt de gevlekte aloë in de tuinen van de camping aan de ‘Jardin des cactus’ (nr. 2 op de kaart van de botanische route Décou’Verte®) en aan de ‘Jardin de la Pascalette’ (nr. 19).

Identiteit

Latijnse naam :Aloe maculata
Familie :Aloeaceae
Geslacht :Aloe
Soort :maculata syn = saponaria
Color :Groen
Origin :Zuid-Afrika
Gebladerte :groenblijvend blad
Port :Vetplant
Hoogte :Tot 80 cm
Bloeiend :April t/m juni
Gevlekte Aloë op de camping

Wist je dat?

Het sap van gevlekte aloë wordt soms gebruikt in cosmetica of als zeep, maar de zaden zijn giftig.