Acacia Covenyi

  • Acacia Covenyi

Presentatie

Een unieke schoonheid in de grote familie van de mimosa’s

Ondanks hun Australische oorsprong roepen mimosabomen, met hun delicate uiterlijk en levendige bloemen, vaak beelden op van de zonnige landschappen en weelderige tuinen van de Provence. In deze fascinerende botanische familie, valt de Mimosa Acacia Covenyi op door zijn unieke kenmerken, die een exotische vleugje en schoonheid toevoegen aan 4-sterrencamping Jardins de La Pascalinette ® in het department de Var in de Provence.

Mimosa Acacia Covenyi, ook bekend als Blue Bush Mimosa of Blue Leaved Wattle, onderscheidt zich door zijn zilverachtige blauwgroene blad, dat prachtig contrasteert met de felgele bloemen tijdens de bloei.

Een exotisch tintje

Binnen de mimosafamilie neemt Mimosa Acacia Covenyi een bijzondere plaats in vanwege zijn onderscheidende eigenschappen. In tegenstelling tot andere mimosasoorten, die vaak dunnere bladeren en meer traditionele tinten groen hebben, geeft het zilverachtige blauwgroene blad van Mimosa Acacia Covenyi de plant een exotische en verleidelijke uitstraling.

Naast zijn esthetische schoonheid speelt deze soort ook een belangrijke rol in de ecosystemen waarin hij voorkomt. De Mimosa Acacia Covenyi biedt voedsel en onderdak aan een allerlei soorten insecten en vogels en draagt ​​zo bij aan de biodiversiteit en het ecologische evenwicht op onze ecologisch verantwoorde natuurcamping.

Identiteit

Latijnse naam :Acacia Covenyi
Familie :Mimosaceae
Geslacht :Acacia
Soort :Covenyi
Color :Zilverblauw blad – lichtgele bloemen
Origin :Australië
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Rechtopstaande struik
Hoogte :4,50 m
Bloeiend :Januari t/m maart
Acacia Covenyi

Wist je dat?

De kleine gele bolletjes van de mimosa worden ten onrechte als bloemen beschouwd. In feite zijn het bolletjes die uit enkele tientallen bloemen bestaan.