Acacia Boormanii

  • Acacia Boormanii

Presentatie

Een zonnestraal in de winter

Acacia boormanii, ook wel Boorman’s Acacia of Snowy River Mimosa genoemd, is een fascinerende plantensoort die natuurliefhebbers verbaast. Deze exotische boom, oorspronkelijk afkomstig uit Australië, heeft een welkom onthaal gevonden in de mediterrane regio’s, waaronder het zuiden van Frankrijk en met name op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ® aan zee in de Provence. Met zijn heldere bloemen en delicate bladeren brengt Acacia boormanii een vleugje pracht aan onze plaatselijke flora.

Acacia boormanii is een kleine groenblijvende boom die in onze omgeving een hoogte van zo’n 3 meter kan bereiken. De gladde, grijze schors contrasteert prachtig met de lange, smalle, donkergroene bladeren, die de boom het hele jaar door een elegante uitstraling geven. Tussen februari en maart is de Acacia boormanii versierd met prachtige trossen gele bloemen. Mocht je tegen die tijd het geluk hebben deze bloesem en bloei te kunnen zien, dan snap je wat we bedoelen. Helaas zijn de bloemen van deze acacia, in tegenstelling tot zijn soortgenoten, niet geurig.

Mimosa of acacia?

Mimosa’s moeten niet worden verward met de boom die we gewoonlijk acacia noemen en die tot het botanische geslacht Robinia behoort. Deze twee soorten behoren net als luzerne en lupine tot de Fabaceae-familie.

Het is in het Estérel-massief en in veel van de aanraders in de Coins de Paradis ® die we voor je op een rij hebben gezet, waar je de meest talrijke soorten mimosa kunt vinden. Deze soorten voelen zich zo thuis bij ons dat ze soms woekerend zijn geworden en tegenwoordig een bedreiging vormen voor andere lokale soorten.

Identiteit

Latijnse naam :Acacia Boormanii
Familie :Mimosaceae
Geslacht :Acacia
Soort :Boormanii
Color :Zilvergrijs tot blauwachtig blad, citroengele bloemen
Origin :Australië
Gebladerte :Bladhoudend
Port :Onregelmatig, struikgewas
Hoogte :3 m
Bloeiend :Februari – maart
Acacia Boormanii

Wist je dat?

Het wordt ook wel Snowy River Mimosa genoemd, verwijzend naar de nabijheid van deze rivier die door een bergachtig gebied in het zuidoosten van Australië slingert, waar het wijd verspreid is.