Ecologische camping en recyclen van sigarettenpeuken in de Provence

Zoals je vast en zeker wel weet, is camping Les Jardins de La Pascalinette ® in La Londe-les-Maures een biologische en ecologisch verantwoorde camping die bijzonder gevoelig is voor het behoud van zijn buitengewone omgeving. Met Recyclop ® zetten we samen met jouw medewerking een extra stap in de bescherming van onze fantastische groene omgeving waarin we wonen…

Recyclop? Wat is dat?

Asbakken voor rokers om hun sigarettenpeuken in te verzamelen
Clic-clac asbak van Recyclop®

Omdat een enkele sigarettenpeuk grote schade kan aanrichten aan natuurlijke ecosystemen en de soorten die er in leven, kwam de vereniging Recyclop ® in 2015 op het idee om de vervuiling door sigarettenpeuken tegen te gaan door gebruik te maken van innovatieve recyclingmethodes en zo afval om te zetten in energie.

En in plaats van rokers te beschouwen als een probleem dat moet worden bestreden, heeft Recyclop ®, een erkend bedrijf van algemeen belang, besloten om met hen samen te werken om hen te integreren in een proactieve aanpak. Door een beroep te doen op hun gezond verstand, gaat het er niet langer om hen een schuldgevoel te geven, maar om hen volwaardig te laten deelnemen aan de bescherming van het milieu.

Hier hebben sigarettenpeuken waarde!

Hoe werkt dat?

  1. Aanwezigheid van asbakken
  2. Selectieve selectie
  3. Collectieve inzameling
  4. Opwekking van energie

En hoe werkt dat dan?

Dat is eenvoudig! Omdat 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette ® heeft besloten om samen te werken met Recyclop ®, zijn er overal asbakken beschikbaar zodat de rokers hun sigarettenpeuken op de camping gecontroleerd kunnen weggooien. Deze asbakken dienen dan geleegd te worden in een opvangtrommel die naast de afvalcontainers van de camping staat. De gezamenlijke inzameling wordt verzorgd door de vereniging, die vervolgens zorgt voor de energierecuperatie van sigarettenpeuken beheerd door de fabriek Spur Environnement.

En daar ga je! Sigarettenpeuken worden gebruikt om elektriciteit te maken! Merk op dat sinds 2015 meer dan 4000 kilo ingezamelde sigarettenpeuken zijn gebruikt om 900kW elektriciteit op te wekken, wat neerkomt op stroomvoorziening voor ongeveer 184 huishoudens! Een zinvolle en ecologisch verantwoorde aanpak waaraan we graag deelnemen.

Wist je dat?

Naast het risico op brand dat roken met zich meebrengt, zijn sigarettenpeuken ook een ramp voor het watermilieu. Drager van meer dan 4000 giftige stoffen kan een peuk wel tot 500 liter water verontreinigen! Samengesteld uit 96% celluloseacetaat, met andere woorden plastic, kan het tot 12 jaar duren voordat het volledig is afgebroken… Zoveel factoren die schadelijk zijn voor het behoud van de buitengewone rijkdom van de flora en fauna in de Middellandse Zee!

We rekenen dus op jouw actieve deelname om onze prachtige regio in het zuiden van de Provence te behouden!

Een weggegooide peuk doet er jarenlang over om helemaal over voordat deze afgebroken is
Gooi je sigarettenpeuken niet zomaar weg…