Camping met laadpaal in Frankrijk

Met oog op de natuur hebben wij op onze 4 sterrencamping Les Jardins de la Pascalinette in Zuid-Frankrijk sinds juni 2022 oplaadpunten voor campinggasten die met een elektrische auto komen. Er zijn vier oplaadpunten, twee onderaan bij de Allée de l’Estagnol en twee op de nachtparkeerplaats. Op deze manier wordt een vakantie in Zuid-Frankrijk met uw elektrische auto wel heel gemakkelijk. Ideaal toch zo’n camping met laadpaal?

Kan ik met de elektrische auto naar Frankrijk rijden?

Bornes de recharge de voiture électrique accessibles au camping.

Aangezien steeds meer mensen tegenwoordig een elektrische auto hebben en hiermee ook op vakantie willen gaan hebben we op onze camping vier laadpalen geïnstalleerd. Zo kan u zorgeloos rond blijven rijden tijdens uw vakantie in de Provence. Maar u vraagt zich uiteraard ook af of u uw auto onderweg naar Frankrijk vanuit Nederland eenvoudig kunt opladen. Daar geven we u graag antwoord op!

In Nederland zelf vindt u inmiddels langs de snelweg ontzettend veel plekken om de elektrische auto op te laden. Als u bijna bij de grens bent richting België is het aan te raden om de auto nog even 100% op te laden. Immers zijn er in België fors minder laadpalen dan in Nederland. In België zijn de meeste laadpalen te vinden in stedelijke gebieden en langs de belangrijke snelwegen.

Het Franse laadpaalnetwerk is de laatste jaren daarentegen flink uitgebreid. Sommige trajecten zijn echter wel beter voorzien dan anderen. Het is daarom over het algemeen raadzaam om uw route van te voren uit te stippelen en gebruik te maken van online platforms die alle laadpalen op uw route in kaart hebben gebracht. Een voorbeeld hiervan is Chargemap.

Veilig elektrisch opladen op de camping

Met het oog op het behoud van het milieu en de tevredenheid van onze klanten, zijn deze oplaadpunten dusdanig geïnstalleerd dat de veiligheid van iedereen op onze camping gegarandeerd is. Aangezien er een reëel brandgevaar is, is het daarom ook ten strengste verboden om uw voertuig vlakbij de accommodatie of op de staanplaatsen op te laden*.

Hoe werkt het oplaadpunt op de camping voor uw elektrische auto?

Het oplaadpunt op onze camping werkt heel eenvoudig! De betaling gebeurt rechtstreeks bij de terminal met een creditcard. Het enige wat u hoeft te doen is uw voertuig op de terminal aan te sluiten, wetende dat de laadsnelheid 7 kw/h is (eenfasig) tot 80% opladen en daarna 3,4 kw/h.

De Provence ontdekken met uw elektrische auto in Frankrijk

Wilt u met uw elektrische auto op reis naar Zuid-Frankrijk? Dan is onze camping met laadpaal perfect om uzelf en uw auto helemaal op te laden. Bovendien kunt u vanaf onze camping prachtige plekken bezoeken. Blader eens door alle paradijselijke uitstapjes en kies uw volgende bestemming. Bezoek bijvoorbeeld één van de vele wijndomeinen, ga een dagje fietsen met het gezin op het eiland Porquerolles of relax aan het strand. U kunt natuurlijk ook heerlijk op de camping blijven en genieten op het terras van uw stacaravan of een duik nemen in een van de heerlijke zwembaden.

*Als er wordt geconstateerd dat u uw elektrische auto bij een staanplaats of accommodatie hebt opgeladen, wordt er € 9,- per dag in rekening gebracht voor de hele duur van het verblijf op de camping.