Doel is een muggenvrije camping

Zuid-Frankrijk betekent in de zomer ook dat je te maken kan hebben met insecten die onze vakanties soms een beetje verpesten, namelijk: MUGGEN!

Op 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® doen we er echter van alles aan om dat leed te voorkomen en je met een gerust hart te verwelkomen.

Installatie van 29 anti-muggenpalen

Borne anti-moustiques au camping

Om de overlast van deze rondvliegende insecten flink te verminderen, hebben we over de hele camping paaltjes geplaatst! Omdat we uiteraard altijd zo milieubewust en milieuvriendelijk te werk willen gaan, hebben we gekozen voor ecologische vallen die geen enkel gevaar vormen voor onze campinggasten of voor de muggen en ook niet voor het hele ecosysteem. Wetende dat alleen vrouwtjesmuggen steken, zullen zij de enige zijn die in de val komen te zitten. Dus als je nog muggen om je heen blijft zien, wees niet verbaasd of bang voor muggensteken, want deze resterende muggen zullen je niet steken (of in elk geval veel minder dan voorheen. De anti-muggenpalen garanderen het wegwerken van bijna 88% van deze muggen!

Hoe het werkt ?

De anti-muggenpalen werken als volgt: voor de muggen simuleren de palen de aanwezigheid van de mens. Daardoor worden de (vrouwtjes)muggen aangetrokken tot deze palen en hierin gevangen worden.

Deze anti-muggenpalen werken volgens 3 verschillende principes:

Mannetjesmuggen en andere insectensoorten (bijen, vlinders, lieveheersbeestjes, etc.) worden niet aangetrokken door de val en daarmee is er dus geen negatieve invloed op het milieu.

Geen muggenjeuk meer dus tijdens je vakantie in Zuid-Frankrijk! De vrouwtjesmuggen moeten gewoon oppassen op onze camping!