Bezoek Mons
onder de zon van de Provence
Welkom in het paradijs...
Welkom in de Var!

Mons – heuveldorp in de Var voor om te wandelen in de Provence

Klim op het dak van de Var en ontdek een grandioos uitzicht tot Corsica!

Op slechts 30 minuten van Saint-Raphaël liggen de negen heuveldorpen van de Var

Ben je op vakantie in Hyères op onze 4-sterren camping Les Jardins de La Pascalinette® en vraag ​​je je af ​​wat de must-see plekken in de Var zijn?

Wij hebben in onze rubriek “Onze Paradisjes®” de coolste wandelingen bij elkaar gezocht die je alleen, met het hele gezin of met vrienden kan doen. Gedurende dit uitochtje ontdek je een ​​van de mooiste departementen van Frankrijk.

De Pays de Fayence heeft een zeer rijk cultureel en natuurlijk erfgoed en de 9 heuveldorpjes, waaronder Mons, zijn een must om te bezoeken als je onze prachtige regio wilt verkennen.

Mons, het hoogste heuveldorp in de Var, geeft je een overzicht over onze prachtige Provence

Op een hoogte van 814 m domineert Mont-Lachens het hele grondgebied: Fréjus-Plage, de Lérins eilanden, de kust van de Côte d’Azur … en als er Mistral is zie je tot aan de bergen van Corsica!

Vooral op het Saint-Sebastien Plein kun je uitgebreid genieten van dit spectaculair panorama.

Karaktervol dorp in een idyllische omgeving met veel wandelpaden

In de oude smalle straatjes uit de 10e en 13e eeuw zie je mooie smeedijzeren borden die je doen denken aan het middeleeuwse verleden van de stad. Wandel ook naar de kapel Notre-Dame die uit de 17e eeuw is en waar je een prachtig uitzicht op het dorp hebt.

Als je in de wilde natuur wilt wandelen, zijn de Gorges (kloof) van de Siagne ook een prachtige excursie om te doen.

100% natuur is ook het credo van de camping die er een aandachtspunt van maakt om het milieu te beschermen. Wij garanderen en verantwoord toerisme aan al onze bezoekers.