Bezoek en ontdek de Provence
Na de steegjes op de camping
is het nu tijd voor de straatjes van Fayence
Bezoek Fayence
bovendorp van de Var

Fayence – Ontdek de Var en de Provence

De 4-sterrencamping Les Jardins de La Pascalinette® in Hyères stelt je voor om de Provence verder te ontdekken via zijn 9 heuveldorpjes

Vandaag hebben wij het over Fayence!

Ook in de straatjes van Fayence voel je het een typische Provence met z’n rijk cultureel erfgoed. Je vindt daar allerlei bezienswaardigheden die je wandeling in de Var nog bijzonderder maken: de Klokkentoren met een prachtig panorama, de Moren-poort, de fonteinen en wasplaatsen, de overblijfselen van de uitkijktoren…

Chapelle Notre-Dame-des-Cyprès de Fayence -Crédit photo : Royonx – Wikipedia

De Var vanuit de lucht

Fayence is ook bekend voor z’n vliegveldje en zweefvliegcentrum waar je een eerste vlucht kan experimenteren. Omdat het klimaat van de Côte d’Azur bijzonder gunstig is, zijn er het hele jaar door ideale luchtomstandigheden om te vliegen! Je kunt dus met een paramotor over het meer van Saint Cassien, het Massif de l’Estérel en de andere heuveldorpen van de Pays de Fayence vliegen!

Een bezichtiging van Fayence is ook en goede kans om mooie wandelingen te maken met het hele gezin

Wil je nou in het bos wandelen of historische monumenten ontdekken, in Fayence zijn allerlei leuke plekken te zien. Onze kampeerders die fan zijn van een sportieve vakantie zullen erg blij zijn met de verschillende wandel en fietspaden waar ze schitterende panorama’s tegenkomen.

Waarom zul je niet even ontspannen op een van de ligstoelen van je stacaravan om je kuiten te laten rusten na een lange trekdag? Of neem je liever een duik in een van de verwarmde zwembaden van onze Waterparadijs?

  • Latitude : 43.61775
    Longitude : 6.68132