Wandelen rond Carcès, centrale Var

Op een klein uurtje van Camping de La Pascalinette® ligt het oude dorp Carcès, zonder twijfel een van de mooiste (en rustigste!) dorpen van de Var. Gelegen bovenop een heuvel (op zo’n 130 meter hoogte), is het letterlijk rondom zijn middeleeuwse kasteel gebouwd.

De huizen met hun karakteristieke geglazuurde gevelstenen dateren uit de 18e eeuw. Het kasteel, waar nu tentoonstellingen worden gehouden, dateert uit de 16e eeuw, werd gedeeltelijk verwoest na de Tweede Wereldoorlog en weer gerenoveerd rond de jaren 2000. Gratis toegang (behalve tentoonstellingen).

Laat je verleiden door de watervallen van de Caramy, de rivier die ontspringt in het Massif de la Sainte Baume, en die zich bij Carcès in de rivier Argens stort. Een geweldige rustplek tijdens een wandeltocht!

In de gemeenschappelijke wijncave (of ‘het gehucht van de wijnboeren’), vind je vooral rosé. Die je er natuurlijk ook kunt proeven en kopen!

Bij het meer van Carcès, dat vroeger het ‘lac de la fontaine d’Ajonc’ werd genoemd, op een klein kwartiertje van het dorp, met 8 km oever, kun je van alles doen om een perfect dagje te ontspannen, lekker koel en in de schaduw: vissen bijvoorbeeld, is hier zeer populair, men noemt het een vissersparadijs! Verder kun je er paardrijden, fietsen (vooral terreinfietsen!) en zelfs bergbeklimmen (de klif van Brauch)…

Carcès is ook het vertrekpunt voor tien wandelparcours in de omgeving! Er is dus genoeg te doen voor je op de camping in de jacuzzi springt om de benen even te ontspannen…

Carcès kan ook het eindpunt zijn van een dagwandeling door de Provence Verte: op zo’n 11 km van het biodorp Correns, 13 km van Le Thoronet en zijn schitterende cisterciënzer abdij, en op 20 km afstand Châteauvert voor de klimliefhebbers, dit dorp heeft werkelijk alles voor iedereen!


  • Village et lac de Carcès
    83570 Carcès
  • Latitude : 43.451733
    Longitude : 6.201344